Jessica

Livet med en Tom – om livet med min prins

Annons

Nu är den här

Mässtidningen till underbara barn som jag redan sagt sker mässan för barn och föräldrar 7-9 oktober. Med mässtidningen kommer möjligheten att planera sitt besök i minsta detalj. Detta för att inte missa favorit utställare eller nya stjärnskott. Dessutom får man översyn av de olika aktiviteterna under mässdagarna.
Här hittar ni det.

UBB_Omslag-690x887@2x

Mina måsten och favoriter i år bland aktiviteterna hlr föreläsningen som hålls på stora scenen. Ett livsviktig lärande som jag har fått delta i flera gånger. Att bli säker på hur man ska agera i kaotiska situationer kan göra stor skillnad. Hormoner och hemorojder bloggarna ger pepp till sömnlösa föräldra, att få skratta åt elendet kan vara skillnaden mellan att överleva eller bryta ihop.

För barnen finns mängder med aktiviteter coops ekostig, alltid lika uppskattad, tom tits expriment och nyhet för i år nikelodeons trafikbana; som jag tror kan bli en riktig hit för sonen. Sedan kan man i Tomtelands monter få träffa tomten redan i oktober.

Det finns som sagt massor att upptäcka och mina bästa utställar tips är acrilex för att det är de bästa vitaminerna till barn, bombadill för super roliga tygleksaker och tröjan som jag spanat in med bulle på som i bulle i ugnen. Kidsconcept outlet för bästa mässpriserna varje år. Pompidard för de skönaste baskläderna för barn. Om ni har med er småbarn är Liberos monter för blöjbyte värt ett besök eller två.

Sedan kommer två extra tips nämligen svenska kyrkan som under mässan erbjuder drop-in dop perfekt om man inte vill eller orkar göra en stor grej av det.

Som sista tips vill jag tipsa om att besöka utställares hemsidor och facebook sidor för flera av dessa har just nu tävlingar där man kan vinna entrébiljetter, dessutom brukar det stå om bra erbjudanden inför mässan. Håll ögonen öppna.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Söndagstankar

Är det inte så att när man varit ledig någon dag och haft det så där underbart perfekt tillsammans så kommer de negativa tankarna krypande. Allt det där som innebär tvivel, mest tvivlar jag på mig själv. Fick ett besked i veckan som känns väldigt orättvist och inte alls som överenskommet. Det har fått hela mig att skaka i hela min övertygelse. Jag har fått mer att tänka över än vad jag hanterar just nu.

Jag vet att jag duger som jag är, jag vill bara att det känns som om jag har stöd i det jag gör. Vet ju att när jag är mitt i mitt liv så gör jag det bara, det är ju bara så här på kvällen i min ensamhet som tvivlet kommer.

Har en del beslut att ta imorgon, och jag tror att det är bra att jag har en dag till ledigt så jag hinner titta på alla möjligheter. Utifrån dessa besked så kan jag sedan ta några mer väl grundade beslut. Det gäller inte bara mig och min framtid utan också min familjs, vi har redan haft vår del av osäkerhet. Just nu saknar jag trygghet.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

God morgon eller något

Jisses vad trött jag är idag, jag har nu påbörjat min praktik i Köping och nu tågpendlar jag en massa dagar i veckan. Igår missade jag tåget hem med max en halv minut och då går nästa inte förrens en timme senare. Tur man har en snäll sambo som hämtar en då. Kan inte bli någon vana men igår var det skönt att få vara tillsammans på väg hem.

Intrycken var många och trots att det inte var en lång dag så var jag helt slut på kvällen. Så det tar när allt är helt nytt. Jag gillar det dock och den där dagen gav mig så mycket.

Att få reflektera och analysera vem man är och hur man är eller varför man gör som man gör.

Hoppas ni alla får en underbar dag med de förutsättningar som just ni har.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Barnbok med minnen

I helgen letade vi efter en bok att läsa högt ur och sonen hittade en välläst bok i bokhyllan; inte av oss. Istället blev den läst för mig när jag var liten. 4 Bamse äventyr av Rune Andéasson. Härligt mycket text som gör arr den går att använda som kapitelbok, vilket min son gillar för då finns det spänning kvar till dagen efter. Kul också att få vara den som läser eftersom han sedan han lärde sig läsa gärna läser böcker själv eller för mig. Vill ju gärna få vara den som läser också för att få ge.

Bamse

Att boken hade en inskription från min barndom kändes väldigt speciellt. Det stod mitt namn och ett årtal, dessutom en avdelning och krupp. Ja det var min födelsedag 1983 och jag spenderade den tydligen på sjukhus med krupp. Ja det hade jag flera gånger under min barndom och minns hur svårt det var att andas. Känns så kul att min pappa skrev i boken så att jag kunde minnas och dela minnen med min son. Ibland är både minnen och böcker tidlösa.

DSC_0174

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Skolstart och förkylningstider

Nu är skolan verkligen igång. Sonen har nu haft sin första läxa och börjar mer och mer komma in i rutinerna som gäller för vardagen.

Sedan kommer de där mindre välkomna sakerna med skolstarten virusen som sprids och vem blir däckad av höstens första förkyling om inte jag. Jag hostar, nyser, fräser och är allmänt helt slut. Andningen är ansträngd och gör att jag sover orytmiskt och får inte den vila kroppen behöver.

Dessutom har den där mardrömslappen dykt upp, den som gör mig alldeles kallsvettig och som gör att jag skulle hantera mängder med magsjukor på varandra. LÖSS det finns inget som får mig att få sådan panik. Så här hemma kammas det om och om igen. Här ska de inte få grepp. Jag tjatar om denna keps och att inte låna ut eller låna av någon annan. Allt för att minska spridning så att vi snart slipper dessa kryp och att detta var enda gången i år som denna lapp kom upp. Nu tar vi kampen mot lössen och kammar bort dem.

Kommentera (0)

Kommentera