Jessica

Livet med en Tom – om livet med min prins

Annons

Att rensa i röran

Just nu behöver jag rensa, hemma bland allt för mycket prylar. I kalendern för allt för mycket planer och måsten. I huvudet för att allt för mycket snurrar. Kanske också bland utgifterna, att betala räkningar är aldrig roligt.

Så imorgon ska jag lägga ut lite saker till försäljning på blocket. Lite smycken som jag aldrig använder. Kanske kan det inbringa några kronor extra. Sedan ska det fortsättas att rensas och städas. På tisdag ska något liknande ske hos mina föräldrar, dessutom ska vi ha ett familjesamtal som hänger över mig. Ja, ja bara att ta tag i det och hoppas att det tas som positiva nyheter.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Hösten med meandi

I torsdags var jag också på höstens första meandiparty. Kollektionen släpptes på onsdagen så det var en perfekt visningstid eftersom man då vet att allt finns eller kommer in i lager. Har någon gång haft visning själv senare på säsongen och då kan det vara rätt utplockat.

Jag bara älskar meandis kläder och det är kläder både för vardag och fest. Detta är mina personliga åsikter och absolut inte sponsrat. Jag älska oftast höstens kläder mer ån våren och det blir därför alltid mer till mig då. Tom valde en tröja och matchande strumpor. Den ungen älskar roliga strumpor. Blev så glad att de tryck han ville ha fanns i deras vanliga tröjmodel. Bild kommer när den är här, plagget heter kitten så klart till kattpojken.

Själv höll jag mig lite, behöver inte så mycket nytt. Jag köpte en längre cardigan som påminnde om en kort jacka jag köpte i våras och som jag använt så mycket. Ja dessa plagg kostar lite mer men om man använder dem mycket blir det vär det. Bättre att köpa några få plagg som blir använda än att köpa på rea som oftast är impulsköp och som blir liggande i garderoben. Ett linne och ett par byxor fick det bli den här gången. Sedan var jag lite sugen på en kjol, men den får vänta den var då jag i färgen, men lite tight i modellen är inte säker på om det är jag.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Världens mesta trycksak är här

Jag talar naturligtvis om ikeakatalogen. Denna återkommande källa till inspiration. Varje år längtar jag till att den dimper ner på hallmattan. Ja, jag brukar skoja om att ikea är mitt andra hem och då var det nog det, ibland är det nog till och med så att ikea är mitt hem för nästan alla möbler i vårt hem är just från ikea.

Ikväll höll vårt varuhus ett butiksevent för anmälda ikeafamilymedlemmar och det var fullsatt till sista plats. Det var väl arrangerat och roligt att tillslut gå hem med en liten goodiebag och den hett eftertraktade katalogen i sin ägo.

Så nu tänker jag njuta av årets inspiration.

DSC_0124

Det bjöds på gott fika, smakprov på grönsaksbullar och mängder med nyheter.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Så kom äntligen dagen

den där dagen som sonen längtat efter i snart två månader. Dagen som innebar att han har börjat i första klass. Tänk vad han har tjatat och längtat efter att sommarlovet skulle ta slut och att han fick börja i skolan.

Så kul att få ha den där läntan efter kunskap och vänner. Nu är det bara för den här familjen att hitta tillbaka till vardags rutinerna. Det är inte många som varit där de skulle. Ikväll har dock sonen kommit i säng som han ska trots många i och ur sängen för att fixa annat. Sedan fick jag panik när jag insåg att de har gymnastik imorgon och då insåg att inneskorna var ju urvuxna, så snabbt iväg och köpte ett par på stadium, hittade ett par med bra rabatt så bara 199 kronor, perfekt när det är skor som bara ska användas vid dessa tillfällen.

Tänker tillbaka på min egen skolstart och att man fortfarande minns vilken skolväska man hade; min var en grå och lila haglöf. Sonen däremot kändes bara lugn och helt utan nervositet. Ambitioner har han dock gott om, de fick skriva lapp vad de ville lära sig och Tom berättade att han ville lära sig gånger och tyska. Jisses vi talar första klass. Sån är han vår son det är bara kul när det är svårt sa han när han valde en rubikskub när vi besökte Ullared i sommar.

DSC_0122

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Ny tandborste

Detta är en recension i samarbete med Philips.

DSC_0114

Jag fick för en tid sedan hem philips sonicare en eltandborste med tillhörande app. Min son älskade förberedelserna att få välja klistermärke för att dekorera och göra tandborsten personlig. Appen är lätt att ladda hem. Maskoten är söt och inspirerande. Den motiverar till tandborstning och är helt klart den mest positiva upplevelsen hittills.

DSC_0115

När det kommer till själva tandborstningen har det inte varit en positiv upplevelse för sonen, först sa han att det kitlades och när vi fortsatte med borsten fick han panik och tårarna sprutade. Vi har försökt med de olika lägena det ena för noll till tre år och det andra för sju år och uppåt. Dock känns tänderna väldigt rena efter användningen. Så om det är en vane sak så är det en bra tandborste, men om han inte kan vänja sig vid hur det känns utan får panik varje gång så är det inte tandborsten för min son.

Kommentera (0)

Kommentera