Jessica

Livet med en Tom – om livet med min prins

Annons

Att våga be om hjälp

Jag brukar säga att en av mina starkaste sidor också är en av mina svagaste. Jag är så in i nordens envis och vill nästan alltid klara mig själv. Att vara envis på det sättet är perfekt för man får saker och ting uträttade. Det är också väldigt bra i fråga om kunskap för om jag inte kan så måste jag lära mig det. Detta gäller allt från att klättra på köksbänkar för att nå, till att kunna byta däck på bilen. Jag vill klara av saker själv. Allt detta blir dock negativt när det kommer till frågan om att be om hjälp. Jag gar väldigt svårt för det; eftersom det gör ont att erkänna att jag inte kan eller klarar av saker.

Jag har tänkt mycket på det utifrån det här med vad man möter på socialamedier önskemål om att följa, önskemål om hjälp att bli större. Jag anser att vi visst ska hjälpa varandra, men en sån som jag hamnar lätt i det här att jag delar åt andra, men har så svårt att be om hjälp själv. Så jag växer inte direkt utan hamnar lätt lite i skymundan.

Det samma när det kommer till röstningstävlingar där jag följer flera som vill ha hjälp i samma tävling, jag har dessa gånger valt att inte rösta alls för att det känns svårt att välja någon eftersom jag då väljer bort någon annan.

Kanske är det så man måste göra för att bli stor, men jag tycker att det är viktigare att vara sann mot sig själv och ja det känner jag att jag är.

För bloggen är min och här tänker jag, här tycker jag och här visar jag det som jag väljer. Inte för att någon annan tyckt något utan för att jag vill det.
Ibland är det bara ord utan mening, ibland allvarligt och ibland är det bara ytligt, för det är så jag är; en blandning av olika sidor som tillsammans skapat MIG och jag är unik. Inte alltid så speciell, men alltid unik.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Tranströmer i Västerås

Igår var jag inbjuden till en Tranströmervandring runt Västerås city. Den arrangerades och leddes av Sankt Lucas en stiftelse. Vandringen gick bland de olika dikttavlorna i centrum. Det var en meditativ vandring med reflektioner gjorda av en favorit människa och präst Ingmar Moritz.

Tranströmer Rådjursspår Rådjur

Denna dikt fick mig att reflektera över socialamedier om att vara trött på ord som inte betyder något för en, men som fyller ens tid eller de ord som man försöker hitta som faktiskt skulle betyda något. Fast så händer det man får möta ord som verkligen betyder något och de stannar kvar i en och de påverkar allt. De följer en eller leder en på en väg som man vet är rätt och då också trygg, hur ny eller hur ensam den en må kännas

Vi gick genom Västerås botaniska trädgård en oas som jag ofta missat. Vacker så här i vårtid, dessutom var vädret med oss med en underbar värme hela kvällen.

Liljekonvalj Grönt

Det var en trivsam kväll som gav ro och en ny syn på både Tranströmer och Västerås. Jag gillade att få förflytta mig själv in i dikterna och både känna och uppleva. Som att få ta mig till en plats där jag är lycklig och jag hamnade i Enhetenskapell på Stiftsgården i Rättvik och i huvudet hördes ”här vid stranden, nära vatten…” en psalm som för mig alltid kommer att förknippas med Siljan, Rättvik och människorna jag mött där.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Äntligen

Så blev vi äntligen friska familjen och det blev i tid för planeringsdag i förskoleklassen, så ingen förskola förr ens på måndag.

Jag har nu lärt mig att just vattkoppor kan ta en faslig tid trots att utbrottet verkat lindrigt. Inte så många koppor, inte så mycket feber, men rejäl klåda och värk. De som var värst var de i hårbotten och på fötterna och underfötterna som verkligen tog tid på sig att läka ut.

Mitt råd är att tidigt anförskaffa något som lindrar klådan, kylbalsam eller för vattkoppor avsett medel. Läs noga på 1177 eftersom det finns läkemedel som är riskfyllda att ta i samband med vattkoppor. Att vattkopporna inte läkt ut innebär att man fortfarande smittar resulterar i att man har ett yrväder som inte känner sig sjuk och som totalt tröttnat på att vara med sin mamma och pappa.

Ladda med böcker, spel och kanske någon extra present, kanske ett nytt lego som kan ge lite aktivitet. Här hemma behövdes inget nytt, det räckte att jag städade upp bland legot så kom kreativiteten tillbaka. Favorit spelet här hemma är Bamses honungsjakt ett spel och pussel i ett. Man börjar med att lägga banan som är olika pusselbitar och sedan är det spelpjäser att gå med för att samla honungsburkar. Det är kul nu när sonen vill läsa uppdragskorten själv; då blir det extra träning. Det tar en stund att spela så det kräver lite tålamod också.

Vi tar ett sista boktips också, nämligen Monstret i natten av Mats Strandberg. En härlig bok om varulvar som kanske inte är så som vi tror. Perfekt både som läsa själv och som läsa tillsammans.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Dagens bästa

Idag var jag på Systembolaget för att hämta en specialbeställd flaska vin. Jag får tacka mannen i kassan som hade vänligheten att fråga om leg. Ja det var som sagt rätt längesedan jag fyllde 20 år. I början vill man inte visa leg, men nu är det en riktig komplimang. Jag som är närmare 40 än 30 och ja idag såg jag tydligen ut som om jag var under 20; det kan jag leva med och till och med le åt.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Vi fortsätter sjukstugan

Här har vi fortfarande vattkoppor som inte läkt ut, så fortsatt hemmavarande för sonen.

Till något roligare och spännande, Toms framtänder är på väg ut nu, ska bli skönt för honom att få dem, de har varit saknade. Dessutom ska det bli spännande att se så de inte är skadade. Håller alla mina tummar för att det är okej. Det är svårast med ovissheten.

Bäst idag var att få dricka kaffe och prata lite med pappa och mamma, har saknat dem rejält eller kanske bara saknat någon annan än de här hemma. Älskar min familj, men ibland måste man få prata med någon annan.

Annars känns den här helgen som fredagen den 13e i följetong. I fredags fastnade jag med en klänning i en buske och drog så klart sönder den. I torsdags fick vi punktering på bilen, löste sig dock snabbt och smidigt tackvare bästa däckverkstan i stan med bästa service personalen, absolut inte sponsrat utan bara ständig upplevelse. Idag upptäkte jag att min cykel är borta ur förådet. Japp den här veckan går till historien som en av de sämsta. Det kan bara bli bättre.

Just nu i mina böner, finns en önskan om mer ork och kraft att kunna hantera motgångar som allt som oftast är världsliga och att kunna göra skillnad i mitt liv och andras liv.

Kommentera (0)

Kommentera