Jessica

Livet med en Tom – om livet med min prins

Annons

Sagojul på Kolmården

I lördags var familjen på Kolmården som i år kör ett vinter/jul tema med sagojul. Det var en kylig dag och vindarna på Kolmården var inte att leka med.

Allt blev bestämt med mycket kort varsel, då vi fick en reservplats från Norrköping pr & event. Så vi fick några mysiga timmar på Kolmården tillsammans.

Fokus på parken var jul och sagor, med en alldeles ny Bamseföreställning, en trollstig och möte med tomten.

mms_20161205_212828

Det bjuds på glögg när man kommer in och en underbar liten julkör som förde tankarna till Charles Dickens.

DSC_0006

Sedan kom vi till en av sonens favorit ställen, barnens julklapp till djuren, där barnen med hjälp av föräldrar fick göra en liten foderpåse till de vilda fåglarna. Vid de olika fröna fanns det bilder vilka fågelarter som gillade de olika fröna. Perfekt med en aktivitet som dessutom var lärorik.

DSC_0008

Vidare ledde vägen upp till Bamses värld och barnens lantgård där det fanns en bra och genuinjulmarknad inte enorm, men med fint hanverk och hemmagjort godis. I barnens lantgård kunde man träffa tomten, min son vägrade istället kunde man smita in i stallarna och träffa getterna eller ta sig en tur med häat och vagn.

DSC_0009

Vildsvinen hade fått mängder av halm och lekte och bökade för fullt. Det man ska ha klart för sig är att övriga parken är stängd och det är inte mycket djurliv att titta på.

Karusellerna i Bamsesvärld är öppna efter väder. När vi var där kunde man åka skalmans bilar, dunderhonungsburkarna och ballongerna. I farmors resurang serveras pannkakor och köttbullar, serveringen som är utomhus har utrustats med infravärmare så det är om inte behagligt så åtminstone okej.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Varför måste det vara antingen eller

Efter att ha läst artiklar och blogginlägg om shopping vs. välgörenhet, där shopping ställs mot medmänsklighet. Så känner jag mig kluven. Varför måste det alltid vara antingen eller. Varför kan inte min shoping ge de mina några fina julklappar och sedan även kunna bry mig om någon annan.

Ja, det är ofta hysteri runt julen och våra barn får kanske mer än de behöver, men vet du jag tycker att det är upp till varje familj att besluta. Jag vet att jag gett min son förmåga att vara tacksam och givmild.

I år har vi gjort iordning mängder med julklappar till kyrkan, jag jobbar på julafton för att ge andra lite jul och gemenskap. Vårt hem står öppet för många i år. Tänk ändå kommer tomten med paket i alla fall till barnen, vi vuxna får klara oss utan i år igen. Så hos oss är det inte bara det ena utan allt tillsammans.

Jag vill avsluta med en uppmaning att en kan inte hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon. Vem det är och hur det vet bara du själv. Att göra efter förmåga är extremt viktigt.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Super tips

Är du fortfarande på jakt efter julklappar till barn, är mitt tips att ta sig till Amvinas lagerutförsäljning. Super priser på riktigt fina varumärken. Skip hop, Nattou, winter & bloom och Bliss stockholm. Många av mina favoriter.

Den går av stapeln den 7e och 8e december. Kemistvägen 10 i Täby. Öppettider 7/12 kl 11.00-20.00 och 8/12 kl 10.00-18.00.

Jag hoppas att ni hittar något kul om ni åker dit. Tyvärr ser det ut som att jag missar denna gång, det är allt för mycket jobb nu för att jag ska hinna dit. Är det inte typiskt att nu när jag verkligen skulle vilja shoppa till bebis så kan jag inte komma ifrån.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Att fynda på nätet

Ja, nu är de stora kampanjdagarna runt black friday och cyber monday över för denna gång. Som vanligt har det varit en salig blandning av bra erbjudanden till lockvaror eller rent av dåliga rabatter. Det beror väl också på vad man är ute efter om man tycker att 10% rabatt är bra. Själv är jag glad för en beställning från babyshop med nästan 70% rabatt. Toms enda sak på önskelistan- nya skylanders till nästan halva priset. Sedan blev det en beställning med 20% från disneystore, fantastiska erbjudanden som dessutom gick att kombinera med rabatten. Sånt gillas.

Ja det blev inte så mycket, men lite julklappar lyckades vi få ihop. Nu är vi nog färdiga för i år. Kikade lite på det som saknas till bebis, men hade inte tid att sätta mig in i vad vi skulle välja eller mod att ta beslut och beställa redan nu. Så jag fortsätter kika runt på barnvagn, babyskydd och babywatch.

Jag har höga krav på babywatch eftersom jag har min hörselskada så måste den ha bra volym och ljudkvalitét.

Ja det blev lite tankar om julhandel och framtidsshopping.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Snart advent

Det betyder inte bara mys, utan en massa planering, städning och en veckokalender som inte alls går ihop.

Idag var ingen i familjen hemma före halv sju, läggdags en timme för sent klockan nio och en mamma som sin vana trogen somnar på soffan någon timme innan hon/alltså jag lyckas ta mig till sängen.

Nu hade jag tänkt somna om, men istället är ligger jag och känner bebis lev om i magen. En underbar känsla vid vilken tidpunkt som helst utom när man vill sova. Nu känns det mer som mamma var vaken med mig istället för god natt.

Imorgon ska min stora kille efter eget önskemål få gå själv till skolan. Hoppas att det går bra tror det är jag som förälder som tycker att det är jobbigast. Idag har han haft matteprov, han var överlycklig att han kunde allt.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera