Jessica

Livet med en Tom – om livet med min prins

Annons

Våga vara snäll

I onsdags delades stipendiet ”våga vara snäll” ut, denna gång till två pristagare. Grimsta förskolor och Levene fritidshem får priset för deras arbete för allas lika värde.

Stipendiet delas ut av Sagogränd AB som förvaltar Gösta Knutssons arv efter Pelle Svanslös. En bokserie som ligger i tiden trots sina år på nacken, den utvecklas också med fler nyheter och fokus.

I år delades priset ut på Carolina Rediviva i Uppsala och utdelningen avslutades med en härlig, men kall vandring i både Göstas och Pelles fot/tass spår.

Det fantastiska i allt detta är att fokus ligger på det dagliga och på många ställen ständiga arbete med just allas lika värde och att våga vara snäll.

DSC_0293DSC_0291

Sedan måste jag visa lite bilder från den helt otroligt fina lekplatsen med Pelle tema som finns i Uppsala.

DSC_0283DSC_0260DSC_0277

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Släpper bomben

Idag sitter jag på en buss och känner mig väldigt trött. Har inte sovit sedan två och så ser det ofta ut just nu. Jag kan inte sova eller så sover jag inte gott utan oroligt. Lägg där till jobbiga, men intressanta dagar på min församlingspraktik. Det har inte riktigt räckt till med varken tid eller ork.

Så sitter jag här och funderar hur man berättar om man lindar in det lite som jag gjort eller om jag redan i rubriken skulle ha skrivit något. Ja, ja… Den oväntade, men lyckliga nyheten är att vi i familjen väntar barn. Jag har för andra gången i mitt liv fått uppleva lyckan med att vara gravid.

Det har varit svårt att inte berätta. Det är ju så stort, så omvälvande. Det har dock varit viktigt att få ha det en stund för oss själva och tillsammans med våra närmsta. Det var nog rätt oväntat fast det till trots så är allt så välkommet.

Jag är som sagt väldigt trött, inte så konstigt kanske och hag har dålig aptit. Däremot har det tidiga illamåendet gått över. Jag spar lite andra detaljer och återkommer i ämnet när denna blogg kanske en tid framöver blir lite av en gravidblogg.

Bebis storlek

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Inrednings himmel

För några veckor sedan var jag på show room för zbh. Det var rena inredningsparadiset med massor av fina saker att förgylla sitt hem med.

Jag gillar konseptet med hemförsäljning eftersom man kan klämma och känna på produkterna och sedan få de hemlevererade. Tyvärr brukar det för min del vara svårt att få ihop gäster som kan komma. Så jag brukar försöka gå på de som andra anordnar, då får man dessutom den socialabiten som ibland blir lite gles när man har så mycket i vardagen.

Min absoluta favorit blev inte en inredningsdetalj utan en poncho och då självklart i rosa. Hade jag kunnat shoppat obehindrat hade jag även köpt det helt underbara halsbandet med änglar i trefärgat, silver, guld och rosé. Så jag. Det finns verkligen något för alla, för gillar man inte saker till sitt hem så finns det fina saker till en själv.

Ska såklart också bildbomba er med massor av fint, själv gillar jag större och få saker och har svårt för när det känns plottrigt. Detta trots att jag kan tycka att det är fint hos andra med stileben med fler saker.

IMG_6711
IMG_6707

IMG_6694
Denna för smycken kan jag inte låta bli att älska. Vet bara inte riktigt var den skulle stå, kanske som avslut på alla boktravar som ligger och väntar på att bli lästa.
IMG_6693
Om jag inte visste att pappa hatar allt vad hyllpynt heter så skulle han få älgen i julklapp, men jag kanske kan övertala honom om denna.

IMG_6689
Tänk dessa tända till vintern, ja hemma hos oss skulle det naturligtvis vara batteridrivna ljus, så mycket lättare med barn som leker och hos oss där det alltid är väldigt varmt.

Mina sista tips blir de som inte är inredning utan det som kan locka andra, doftljusen i de vackra lådorna, tycker nästan att lådan är det bästa med paketet. Sedan är det ponchon i grått och ängeln till. Hoppas att jag har inspirerat till om inte ny höstinredning så kanske julklappsinköp.
IMG_6678IMG_6695IMG_6696

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Nu är den här

Mässtidningen till underbara barn som jag redan sagt sker mässan för barn och föräldrar 7-9 oktober. Med mässtidningen kommer möjligheten att planera sitt besök i minsta detalj. Detta för att inte missa favorit utställare eller nya stjärnskott. Dessutom får man översyn av de olika aktiviteterna under mässdagarna.
Här hittar ni det.

UBB_Omslag-690x887@2x

Mina måsten och favoriter i år bland aktiviteterna hlr föreläsningen som hålls på stora scenen. Ett livsviktig lärande som jag har fått delta i flera gånger. Att bli säker på hur man ska agera i kaotiska situationer kan göra stor skillnad. Hormoner och hemorojder bloggarna ger pepp till sömnlösa föräldra, att få skratta åt elendet kan vara skillnaden mellan att överleva eller bryta ihop.

För barnen finns mängder med aktiviteter coops ekostig, alltid lika uppskattad, tom tits expriment och nyhet för i år nikelodeons trafikbana; som jag tror kan bli en riktig hit för sonen. Sedan kan man i Tomtelands monter få träffa tomten redan i oktober.

Det finns som sagt massor att upptäcka och mina bästa utställar tips är acrilex för att det är de bästa vitaminerna till barn, bombadill för super roliga tygleksaker och tröjan som jag spanat in med bulle på som i bulle i ugnen. Kidsconcept outlet för bästa mässpriserna varje år. Pompidard för de skönaste baskläderna för barn. Om ni har med er småbarn är Liberos monter för blöjbyte värt ett besök eller två.

Sedan kommer två extra tips nämligen svenska kyrkan som under mässan erbjuder drop-in dop perfekt om man inte vill eller orkar göra en stor grej av det.

Som sista tips vill jag tipsa om att besöka utställares hemsidor och facebook sidor för flera av dessa har just nu tävlingar där man kan vinna entrébiljetter, dessutom brukar det stå om bra erbjudanden inför mässan. Håll ögonen öppna.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Söndagstankar

Är det inte så att när man varit ledig någon dag och haft det så där underbart perfekt tillsammans så kommer de negativa tankarna krypande. Allt det där som innebär tvivel, mest tvivlar jag på mig själv. Fick ett besked i veckan som känns väldigt orättvist och inte alls som överenskommet. Det har fått hela mig att skaka i hela min övertygelse. Jag har fått mer att tänka över än vad jag hanterar just nu.

Jag vet att jag duger som jag är, jag vill bara att det känns som om jag har stöd i det jag gör. Vet ju att när jag är mitt i mitt liv så gör jag det bara, det är ju bara så här på kvällen i min ensamhet som tvivlet kommer.

Har en del beslut att ta imorgon, och jag tror att det är bra att jag har en dag till ledigt så jag hinner titta på alla möjligheter. Utifrån dessa besked så kan jag sedan ta några mer väl grundade beslut. Det gäller inte bara mig och min framtid utan också min familjs, vi har redan haft vår del av osäkerhet. Just nu saknar jag trygghet.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera