Elsas Dagbok

Annons

En efterlängtad dag för mig

På söndag är det morsdag. För mig är det en efterlängtad dag som jag tycker mer om än min födelsedag. Jag sa till min man igår att det är en av de bästa dagarna på året.

När jag blev mamma till Elsa så blev mitt liv komplett. Sista pusselbiten föll på plats med ett brak. Det var ett hallelujamomentdelux! 

Mammarollen kommer jag att växa in i så länge jag lever och lära mig nya läxor och knep med tiden. Och det är så rackarns häftigt på alla sätt och vis. 

Så på söndag är det alltså morsdag, en dag som jag ärligt aldrig trodde jag skulle få uppleva men som jag önskade att jag skulle få ta del av någon vacker dag som mamma. 

Och nu är det dags för min tredje morsdag och jag fullkomligt älskar att få vara mamma till Elsa. Tacksamhet! 

Undra hur mina finaste tänker fira mig…? Jag hörde att de skulle iväg på en hemlig sväng i slutet av veckan, gissa om jag är nyfiken:) 

Hoppas alla ni supermammor blir riktigt firade på söndag. Det är ni mer än värda!  

 Kram Mamman 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Drömlämningen

Hallå där!

I morse hade vi en sån där drömlämning på föris. Så slår du upp ordet drömlämning i ordlistan så kommer du att få läsa om våran.

Jag hade en liten klump i magen när vi gick in på föris. Det hade inte Elsa. Hon sprang in!

När vi kom in på avdelningen så satt hennes kompisar Agnes och Alfred och åt frukt. Elsa ville genast också äta frukt. Hon satte sig brevid Agnes, tittade på mamman och sa ”hejdå mamma.” Sen fick jag en puss och så var den drömlämningen över.

Det var en mamma som med lätta steg gick ut och satte sig i bilen med ett stort leende på sina läppar. 

 Kram Mamman

Kommentera (6)

Kommentera

Se fler...
Annons

”Mamma finns i mitt hjärta” sa Elsa…

Godmorgon fina!

Så var veckan i full gång med allt vad det innebär. 

Som du vet så var det en jobbig lämning på föris igår…En ledsen Elsa som inte ville att mamma skulle gå. En ledsen mamma som satte sig  i bilen och grät. 

Hon är så väldans mammig nu. ”Elsa mammis” säger hon ofta och på föris säger pedagogerna att hon är mammig. 

Jag har sagt till Elsa att även om jag inte är där hos henne så hon kan se mig så finns jag i hennes hjärta. Jag trodde inte hon fattat hela grejen men igår kväll när vi pratade om varför hon blev ledsen när mamma skulle gå och att det var helt okej att bli ledsen så frågade jag henne om hon kom ihåg vad mamma berättat.

Elsa svarade då att ”mamma finns i mitt ärta” (hjärta) Mitt mammahjärta smälte och jag höll nästan på att börja gråta (igen). 

Hon sa att hon blev ledsen för att hon längtar efter sin mamma…Älskade lilla Elsa, det kommer att bli bättre… 

 Innan nattningen igår kom hon indragandes på en ny flyttkartong. Hon kämpade på och fick med lite hjälp upp den. 

Sen flyttade hon in i sitt alldeles egna hus. Jag behöver inte säga hur otroligt företagsam hon är…vad månde de bliva? 

Önskar dig en fin tisdag och kom ihåg att du är värdefull!

Kram Mamman 

Kommentera (2)

Kommentera

Annons

Rackarns jobbig lämning på föris…

I morse var det en riktigt rackarns jobbig lämning på föris. Elsa ville verkligen inte att hennes mamma skulle gå iväg och hennes mamma fick stålsätta sig. 

Fy bubblan vad jag tycker det är jobbig när hon blir så ledsen. Krokodiltårarna rinner nerför hennes små kinder och hon skriker mamma, mamma. Mitt hjärta går i en miljon bitar. Jag får en stor klump i magen och skulle bara vilja ta med henne därifrån och åka hem. 

Att sen säga hejdå och gå när hela mitt väsen skriker stanna det är självplågeri av rang. Jag vet ju innerst inne hennes ledsamhet går över snabbt men det spelar ingen roll. Det handlar om mitt barn, min Elsa som är så ledsen…

I morse när jag gick från föris och hade satt mig i bilen då kom tårarna. Jag grät…sen ringde jag föris och frågade hur det gick. Då höll hon på att hjälpa till med att duka fram frukosten och allt var tipptopp. Då kunde jag slappna av igen… 

Kram Mamman 

 

Kommentera (8)

Kommentera

 1. Jannice

  Usch vad jag lider med dig, dom där lämningarna är så jobbiga!
  Jag brukar alltid ringa efter en liten stund när det varit en jobbig lämning för att kolla hur läget är ♥
  Kram!

Se fler...
Annons

Dåligt samvete…

Godmorgon fina!

Hoppas du haft en skön helg och att du fått göra något som du tycker om. Det är så rackarns viktigt att man får göra saker som man mår bra utav. Det gör att man växer som människa och mår bra. 

En sak som jag tänkt på mycket i helgen är att jag måste bli bättre på är att sluta stressa i ögonblicket. Jag får på nått sätt dåligt samvete om jag inte gör något tillräckligt snabbt eller om jag gör något för min egna skull. T e x tränar längre än en timme, äter frukost länge, duschar länge, inte svarar på ett mail eller sms pronto. Ja typ sådana saker…

Jag är helt övertygad om att problemet ligger hos mig och inte hos dem i min närhet. Jag har så otroligt svårt att prioritera mig själv framför andra och jag har ingen susning vad det kan bero på. Jag kanske är född sån, att det är en del av min personlighet, eller har jag formats till det genom livet? 

Tur att jag i alla fall är medveten om detta för då kan jag ju göra något åt det och jobba på det. 

Kom gärna med tips om hur jag ska tänka i denna situationen. 

Nog om detta… Igår så var vi ute hela dagen. Pappan och Elsa fiskade och cyklade medans jag tränade. Körde mördarintervaller i mördarbacken, puh!  

   Efter sovningen så åkte jag och Elsa ner till lekparken och hängde en stund. Det var skoj! 
    
 Vilken goding❤️

Nu ska jag rocka igång denna måndagen. Jag ska försöka att inte stressa i ögonblicket utan ta det manjana. Jag är värdefull! Wish me luck!

Kram Mamman 

Kommentera (4)

Kommentera

 1. Jannice

  Jag är exakt likadan!!! Vi kanske kan försöka peppa och tipsa varandra till att inte stressa upp oss i onödan? ♥
  Kram, hoppas du får en fin dag!

 2. Eva Edenhag

  Typiskt kvinnligt tror jag att det är. Känner så väl igen mig i din beskrivning.
  Hur många år tig det inte för mig, att lägga bort dåliga samvete, om jag tex shoppade nåt till mig själv, barnen va vuxna med egna familjer !! Nu först börjar det släppa 😊 Kram på dig

Se fler...