Det ljuva 40+ livet

Skansen Akvariet

Skansen Akvariet, denna oas som ligger inne på Skansen men som drivs helt i privat regi med Jonas Wahlström vid rodret, är ett underbart utflyktsmål för den som gillar närkontakt med exotiska djur.
skansenakvariet1Jag räknade ut att det är ganska exakt 9 år sedan jag arbetade i kassan, på lemurberget och i klapp och kramhörnan senast. Skansen Akvariet är även en härlig arbetsplats och innan jag satte min fot där hade jag väl aldrig kunnat tro att jag helt oberörd skulle våga hålla i en fågelspindel, ha en kungsboa runt halsen eller hålla en liten krokodilunge.
skansenakvariet2Nu på sportlovet besökte jag Skansen Akvariet tillsammans med barnen. I regnskogen hade vi lite tur för aporna lockades fram med godis mitt framför ögonen på oss så att vi fick se pinchéapa och sakiapa på riktigt nära håll.
Klapp & kramhörnan är spännande och med viss tvekan klappade barnen kungsboan Snoddas. Fågelspindeln fick ingen klapp av Lillasyster, men Storasyster hade inte några som helst problem att känna på de ludna bakbenen.
skansenakvariet3De 6 veckor gamla urgulliga tvillingsengångarna matades framför våra ögon av bonusmamma Ana medan bonuspappa Bosse pratade med TT. Deras riktiga mamma stötte tyvärr bort dem, så nu jobbar personalen dygnet runt med mat och kel för att hålla de små vid liv. Än så länge verkar de trivas med sina fosterföräldrar för de är väldigt livliga.
skansenakvariet5Som avslutning på vårt besök fick vi en fantastisk bonus. Vi fick träffa Lejontamariner och Lemurer på riktigt nära håll och ge dem fruktbitar. Lite pirrigt var det eftersom man inte kan veta vad de små filurerna skall hitta på för bus, men det var mest roligt. Lillasyster var säker på att en Lemur gärna ville följa med oss hem.

skansenakvariet4
Barnen älskade besöket på Skansen Akvariet bland alla giftiga ormar och gulliga apor. Som det låter nu skulle de gärna också vilja jobba där en vacker dag, men det luktade ganska illa hos babianerna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.