Det ljuva 40+ livet

Luftballongpyssel

Med lite tålamod pysslar man ihop denna miniluftballong som blir ett fint blickfång i barnrummet. Lagom stor för en Smurf eller ett Little Petshopdjur att flyga högt upp bland molnen.

ballongTill det här pysslet behövs: silkespapper, toarulle, ett bollformat skelett, snöre, decoupagelim, pappersblommor, pärlklistermärken och dekorationspapper.

Limmet gör man enkelt själv av 1 msk potatismjöl, 1 msk socker och två deciliter vatten som kokas upp under omrörning. Låt svalna innan användning.

1. Klipp ”badbollssektioner” av silkespappret.
2. Pensla på decoupagelim på silkespappret och klistra på bollskelettet en efter en till hela bollen är täckt. Låt torka i 24 timmar.
3. Klipp av en lagom stor del av toarullen som blir korgen till ballongen.
4. Gör en cirkel av silkespapper som blir botten av korgen. Pensla på lim och klistra på undertill. Klä gärna även in insidan av rullen med silkespapper.
5. Limma fast dekorationspapper runt utsidan av rullen.
6. Gör fyra hål i rullen som blir fästen för ballongsnörena. Dekorera korgen med band, blommor och pärlor.
7. Knyt ett enkelt makramenät av snöret. Börja med 8 lika långa snören och knyt ihop så att nätet täcker ballongen. Fäst ändarna i de fyra hålen på toarullekorgen.
8. Pynta ballongen med pappersblommor.

Låt barnens favoritfigurer få en flygtur till nya spännande destinationer.

Tips! det finns färdiga minirislampor att köpa anternativt klä in en uppblåst vattenballong med silkespapper. När limmet torkat smäller man bara ballongen inuti.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kicki

    Kära svägerska! Har inte kommenterat på länge men grattis till 3 år och en jättefin o kul o inspirerande blogg som e super för oss att kunna följa – så vi hänger med ;)!!
    Är sjukt imponerad av allt du gör o hinner med 🙂
    Stor kram ses snart