Här är några sötsyrliga muffins, som passar till Afternoon tea eller påskfikat.
Citronmuffins med maräng
12 st
110g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk citronsaft
1/2 msk citronskal
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
gör så här
Vispa smör och socker till fluffig smet. Tillsätt äggen ett och ett vispa ordentligt efter varje. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Varva mjölblandning och mjölk i smörsmeten. Tillsätt citronsaft och citronskal. Blanda. Grädda i ugn på 175 grader i ca 15 minuter.
Citronmaräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 msk citronskal
Vispa äggvitorna med en elvisp till fast koncistens. (Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att de rinner ut). Tillsätt 1 msk av sockret och blanda i ordentligt, blanda i resten av sockret,citronskal och vispa till en glansig smet. Lägg över smeten i en sprits och spritsa över de avsvalnade muffinsarna. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader och grädda till marängen fått lite färg. ca 10 minuter