Det ljuva 40+ livet

Annons

Strandhäng

Det är svårt att tro att det här bara är för två dagar sedan. Utanför mitt fönster har idag inte termometern orkat över 10-gradersstrecket och det regnar. Annat var det i tisdags, då var det nästan lite svettigt och tjejerna tvekade knappt att doppa sig i Östersjön. Själv nöjde jag mig med att doppa tårna och de domnade snabbt bort i det kylslagna vattnet.
beachDen nya cykelvägen har fått en gyllene inramning. Den kantas av raps – har det månne smitit från rapsfälten vid Säby gård?
bike

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Uteaktiviteter på Siggesta gård

Det var studiedagar för mina tjejer i måndags och tisdags och jag passade på att vara ledig tillsammans med dem. Vi hade tänkt att gå på Gröna Lund men det var inte öppet, tyvärr. Istället packade vi matsäck och åkte ut till Siggesta gård på Värmdö. Väl där köpte vi varsitt aktivitetsband. I aktivitetsbandet ingår alla gårdens uteaktiviteter: äventyrsgolf, fotbollsgolf och skogshinderbana. Det blev många härliga utmaningar i härligt väder.siggestaÄventyrsgolfen Värmdö runt har en hel del år på nacken nu, men den är väl underhållen och i fint skick. Det finns en enkel och en svår väg att gå. Som vuxen spelade jag den svåra vägen på alla hål, medan barnen tog den väg som bollen hamnade helt enkelt…siggesta-2Skogshinderbanan är en utmaning för liten som stor. Det handlar mycket om balans och många hinder är riktigt vingliga.
Hindren är som tur är inte särskilt långt ifrån marken, så tappar man balansen är fallet inte så hårt.siggesta-3siggesta-4siggesta-5Den avslutande linbanan i skogshinderbanan var en av höjdpunkterna.siggesta-6siggesta-7Fotbollsgolfen möttes till en början av viss skepsis, men redan efter första hålet visade det sig vara riktig roligt – särskilt när jag lobbade min boll så att den fastnade i ett träd.siggesta-8Hålen var inte helt lätta för det fanns en del hinder att ta sig över eller bredvid.siggesta-9Jag var totalt chanslös mot tjejerna i skoghinderbanan saknade både stil och mod, medan jag än så länge kan titulera mig som segrare i äventyrsgolf och fotbollsgolf. Fast det är ju egentligen totalt oviktigt. Huvudsaken var att vi hade roligt och det hade vi verkligen!siggesta-10

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Mitt öga var inte torrt

gitarrkonsertJag hade svårt att hålla tårarna tillbaka igår. Inte för att jag var ledsen, utan för att jag var så stolt. Stolt över dottern som, i en stor orkester bestående av gitarr, piano och slagverk inför en stor publik, sjöng fantastiskt tillsammans med sin vän och gitarrkollega K.
Här är ett av numren från gårdagens konsert med delar av Värmdö Kulturskolas elever i gitarr och slagverk. If I were sorry.

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Limecheesecakeglass – bara tre ingredienser

limecheesecake-3Krämig, söt och syrlig. Vad mer kan man begära av en glass? Jo, att den är enkel att fixa till och det är verkligen denna. Bara tre ingredienser behövs:
200 gram Philadelphia eller annan färskost
1 burk söt kondenserad mjölk
3 lime
limecheesecakeDet är viktigt att färskosten är rumstempererad annars finns det risk att det blir klumpar.
Vispa färskosten slät. Öppna burken med kondenserad mjölk och vispa i den. Riv skalet av en lime. Pressa sedan ut saften ur den och två till. Rör ner skal och limesaft i smeten. Ställ i kylskåp minst en timme, men gärna över natten så att det hinner bli extra god smak.
limecheesecake-2Smeten blir riktigt tjock och härlig. Kör den i glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner.
Frys ett par timmar för hårdare konsistens eller ät den direkt som mjukglass. Njut!
limecheesecake-4Trevlig helg!

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Granskottssirap

Med en tomt full av granar som så här års har härligt ljusgröna grentoppar är det konstigt att vi aldrig tidigare har provat att utnyttja dessa resurser. Men någon gång ska vara den första och initiativet kom från Lillasyster, som plockade granskott för glatta livet.granskottMed lika delar granskott och socker och en hel del väntan och tålamod blir det granskottssirap.granskott-2Vi använde en blandning av strösocker och råsocker och varvade med granskott i en ren glasburk.granskott-4Burken står nu i ett soligt fönster och skakas plikttroget varje morgon direkt efter uppvaknandet av Lillasyster som tar uppgiften på största allvar.
Vi återkommer om ett tag med resultatet.
granskott-5Fick precis lära mig att det inte innefattas av allemansrätten att plocka granskott. Men om man frågar markägaren lite snällt borde det inte vara några problem. Det är ju inte som om att granarna kommer att dö ut. På vår tomt frodas de mer än väl.

Kommentera (0)

Kommentera