Tvillingmorsan

Bekanta & nära vänner

Jag tror man kommer till en punkt i livet där man inser att man inte kan ha alla vänner kvar. Det finns dom som bara ger negativ energi, dom som pratar bakom ryggen & dom som helt enkelt inte är en vän. 

På senare tid har det visat sig ganska bra vilka som är mina vänner. Som stannade när allt va som värst i mitt liv. Dom hjälpte mig & höll mig uppe. Motiverade mig att känna känslor &  att det kommer bli bra snart. 

Varför ska man ha en vän kvar bara för att? Jag har så många bra & nära vänner. Vissa hörs man inte med varje dag, livet kommer emellan. Men dom är där ändå. Och man kan prata med dom precis som vanligt, som att inget har hänt & tiden stått stilla sen man sågs sist.  Jag tänker inte försumma dom som verkligen bryr sig om mig. För att lägga ner tid på dom som inte alls vill ens eget bästa. Sånna som håller en utanför saker eller helt enkelt försöker svartmåla en när man inte är med. 

Någon som bara stjäl energi & man känner sig helt utmattad av. Som man viftar bort när man hör att dom sagt något bara för att fortfarande kunna umgås.

Man ska kunna säga det man vill till dom man litar på & lita på att dom inte säger det till någon annan om man ber om det. Att prata vänner emellan är en självklarhet att det stannar. 

Dom säger saker för att verka intressanta inför någon annan. Dom har nog kanske inte en specifik person att ventilera saker med, och där kanske anledningen är. Att den personen säger något som inte ska komma fram, eller en sån onödig sak som dom inte vet hela sanningen om. Vilket skapar kaos.

Man ser nog få riktiga vänner under livets gång. Så se till att göra det bästa för att ha din vän kvar. Annars kommer du stå där ensam och fundera varför du inte har någon att prata med. 

Jag skrattat åt många av er som är bittra & försöker få det att se bra ut men i själva verket ser alla hur ni försöker & försöker vilket bara drar ner er mer. För ni har satt er i denna situation själva. Jag har rensat bland dom som gör mig illa & inte vill mig väl. Dom som aldrig ens försökt höra två sidor av historien utan bara går på det som skadar & ger bäst skvaller. Det är många, men många jag verkligen klarar mig utan. 

Ingen gillar en ”skvallerkärring” med hela häntextra i huvudet. Det finns skvaller & det finns skvaller. Lär er skillnaden 

  
Jag vet vilka som är mina nära vänner, vilka som är mina bekanta som ett hej räcker med. 

Det är inget som har hänt nu. Utan det här är år av sidor fram & tillbaka med många vänner. Alla dom vet hur det ligger till, det är bara jag som är less på allt med falska vänner. Även när det inte gäller mig utan sånt man ser runt om. Fasader. 

Jag försöker inte dra nån över någon kant. Utan det här är som det varit för mig. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Förstår såklart att du pratar utifrån egna erfarenheter/upplevelser men jag är en person som varken har eller direkt har haft många vänner eller någon/några nära vänner nånsin. Men bara för det så betyder det inte att jag skvallrar om vad som helst till vem som helst bara för att verka intressant i deras ögon. Det andra säger till mig i förtroende behåller jag för mig själv.
    Kram

    1. Malin - Tvillingmorsan

      Precis som du skriver. Det är egna erfarenheter från vad mina vänner och vad jag sett. Jag pekar det här inte till alla utan skriver mina känslor som jag känner & drar inte några över någon kant ☺️ kram