Tvillingmorsan

Knipövningar

Jag tänkte ge er en update på knipövningarna. Under graviditeten så slarvade jag med dom otroligt mycket! Tänkte att vad gör det för skillnad & vad jobbigt att göra det varje dag.

Tji fick jag. Efter förlossningen kunde jag inte hålla mig. När jag började gå promenader & kände mig kissnödig så hann jag inte hem. Jag hann kanske in på gården innan det va kört. Snacka om att man skämdes! – Kvällspromenaderna så fick Kristian ta vagnen så jag kunde springa hem för att hinna innanför dörren.

Jag kunde inte knipa av strålen. Hur mycket jag än försökte.

Idag är det bättre. Jag slarvar fortfarande med knipen ( från & med imorgon ska jag vara noga) – Är så svårt att komma ihåg mitt i allt tvillingkaos. Nu kan jag knipa av strålen en liten stund. Så det tar tid att komma tillbaka. Men jag hinner på toa när det kommer som hastigast.

Men för er som är gravida eller precis fått barn, eller ja ALLA. Knip knip knip! Jag längtar till den dagen jag är knipkung!

20140713-205217-75137367.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida mamma till Collin

    Härliga ärliga du! Riktigt bra att du tar upp detta viktiga ämne!
    Det är super viktigt att knipa varesig man får barn eller hur man föder dem.
    Jag knep som bara den under graviditeten och även om det blev köttfärssås av mig så tror jag ändå att mina starka muskler hjälpt mig åter hämta mig till dit jag är idag fast att det tog ca 1 år.
    Stor kram på dig!

  2. Angie

    Kul att du tar upp detta ämne! Faktum är att alla, oavsett om man fått barn eller ej, behöver knipa! Kan tipsa om något som heter snippgympa.nu!

  3. Maka

    Min mamma som är mamma till 5 hade som regel när vi har små att varje gång hon höll i disktrasan (vilket blir ett oar gånger med små barn) så gjorde hon knipövningar 🙂

  4. Alexandra

    Modigt av dig att skiva så öppet. Tror det är en känslig sak för de som har problem med att hålla tätt. Själv kom jag lätt undan. Efter 5 graviditeter var det först efter sista förlossnigen som jag inte kunde ”knipa av strålen”. Läckt har det aldrig gjort. Har gjort knipövningar lite smått när jag var gravid men inte tagit det så allvarligt.

  5. Mikaela

    Är också riktigt dålig på att komma ihåg att knipa. Nu förlöstes jag visserligen med snitt men knipa ska man ju ändå. Är så otroligt otroligt glad att jag av någon anledning har riktigt starka knipmuskler, men jag känner hur de sakta blir sämre.

    Tycker att det är så obehagligt att knipa av någon anledning :-S

  6. Emma - På Smällen!

    Jag kan också rekommendera mammamage-appen den får en att komma vidare och man vill komma vidare för man ville bästa nivå och bli knipkung! Jag knep också dåligt, lite sisådär. Nu har jag blivit sämre på att hålla mig igen. Ibland måste jag liksom hålla handen där för att inte kissa på mig. Fattar inte varför det blivit sämre. Känner mig svagare när jag kniper också så nu kniper jag varje gång jag läser nåt knip och när jag ska sova. När vi kommer hem till Sverige om två veckor ska jag börja med knipkulor varje gång jag duschar. Hoppas det hjälper mig inför nästa graviditet som jag hoppas blir snart 😛

    /Emma pasmallen.nu

  7. Anna

    Starkt av dig att våga ta upp och lämna ut en sådan känslig sak om dig själv!
    Kan bara hålla med. Jag var duktig och kom ihåg at knipa under graviditeten och nu när mina tvillingar är här är jag glad över allt knipande för det gjorde att jag återhämtade mig ganska fort.
    Ha en fortsatt underbar sommar! !

  8. Deer

    inns en bra app som heter Mammamage som har bra knipövningar och så har jag en bok som du kan få när vi ses om du vill ha? Kram <3