Tvillingmorsan

Dubbelt med kärlek, och dubbelt med trubbel!

Agnes och Alfred 20145

Dagarna rullar på ! Vad är det för dag idag? Jag missar helt å hållet vad dagarna tar vägen!
Varje minut är underbar med dom små, när dom sover, när dom är vakna och när dom skriker! Jag hade
inte bytt den här tiden mot någonting! Det är inte jobbigt med två små, Det är krävande!
Det gör ont i hjärtat när jag lär välja vilken jag ska ta upp först när båda gråter, Alfred tar så mycket plats
att jag tycker synd om Agnes som bara ligger där och tittar! Medans Alfred helst ska vara i mitt knä 24/7!

Idag blev jag stannad på affären ( Ja det blir jag hela tiden, varannan människa ska prata ) Och många
gånger får jag höra ” Åhh nu får du det jobbigt eller åh stackars dig ” eller nu är det jobbigt va, även ” Jag skulle aldrig vilja ha tvillingar flikas in ibland”
Idag blev svaret-
– Ja det va jobbigt,  ATT TRYCKA UT DOM!..
Sån kärlek man får av dom, det slår allt, Jag skulle aldrig säga att det är jobbigt att ha mina barn!

Jag har inte bett om att få två barn, jag har ingen aning om hur det är att ha ett barn, och jag har inget val än att ta hand om mina två barn! Sån dubbel lycka och dubbel kärlek jag kommer få under många år!
Men även dubbelt med bajsblöjor och kastspyor!  Så ni som fnyser när ni ser att jag har fått tvillinigar, varför ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annelie

    Har just hittat till din blogg så kommenterar på ett gammalt inlägg. Erfarenheten säger mig att kommentarerna klingar av när barnen blir lite äldre, mina pojkar är 15mån och nu är det inte så många som kommenterar utan mer bara ler efter oss när vi är ute och pojkarna får gå 😉 o. Det skulle komma en kommentar så är det mer i stil med ”du har fullt upp” och jo visst, men jag skulle aldrig byta!

    Ang att det känns som att ett barn tar ”all” tid hade jag också så. Men någon smart person sa till mig att de får den närhet de behöver och i slutändan jämnar det oftast ut sig. Det stämmer verkligen här, nu är det han som var ”självständig” som liten bebis som är mer närhetssökande och fortfarande ammar på kväll natt och då somnar hos mig. Han som från början hängde på mig sover efter välling hela natten 🙂

    Fina barn förresten 😉

  2. Anna

    Jag ser det bara som dubbel lycka och dubbel kärlek med tvillingar!
    Jag är själv tvilling (är nu 26 år) och jag kan säga att jag och min tvillingsyster har fått dubbelt av allt och är så glada för det!
    Njut av det ni, det kommer era barn också göra sen när de blir lite äldre! (Och gör det säkerligen redan nu:)

  3. Ida mamma till Collin

    Kära nån va folk kan va dumma ibland!
    Jag tror du har det lika svårt som en annan hade det när de var som tuffast, eftersom man inte vet något annat så är bara omställningen stor!
    Collin hade ont i magen (men inte kolik) men när jag är på mammagruppen med barn som är mellan 3-5 månader och ser hur smidiga deras barn är så undrar jag varför de klagar ibland. Deras barn sitter i sin babysitter? Haha ja det har Collin bara gjort skrikandes när mamma satt på muggen!
    Han ville bara ha närhet och mamma heeeela tiden, men nu ser jag tillbaka på det som en bra sak, även om jag glömt att han varit så liten så har han iaf aldrig suttit ensam utan jag har varit med honom i varje minut när han utvecklats!
    Jag har inte missta något.
    Du gör ett underbart jobb ❤️

  4. Emma

    Vad folk ska vara jobbiga 🙁
    Jag hatar när folk säger ”bry dig inte” så istället kommer här lite förslag på svar bara för det höga nöjets skull 🙂
    1. Titta på dem ett tag helt tyst och säg bara ”okej”
    2. Tänk, jag hade tänkt ha dem för mig själv ändå så du behöver inte oroa dig
    3. Jag är 23 och har all energi i världen så du behöver inte oroa dig för att det är jobbigt
    4. Jobbigt då om du skulle få tvillingar. Vad tänkte du var en bra lösning annars? Adoption?

    Okej jag vet att det här är sjukt dryga svar men jag bara hatar när folk lägger sig i på det där viset.
    Hälsa födelsedagsbarnet från en främling 😉

  5. Kajsa

    Hej Malin! Jag tänkte bara säga att dina små ser ljuvliga ut! Helt underbara. Jag själv jobbar som nanny i USA hos en familj med tvlillingflickor på 4 månader. Jag är ute mycket med flickorna och folk antar då att jag är mamman. Får då alla dessa kommentarer att de är SYND om mig, att vad JOBBIGT allt måste vara, att de ALDRIG skulle klara av tvillingar själva. Men precis som du skriver så fattar de inte hur underbart det är. I denna åldern är det dubbla leenden och skratt VARJE dag. Det kommer dagar när ingen av dem kan vara själv i 10 min, utan bara ska sitta på nannyn, men då sitter vi där och myser. Pappan till flickorna är 44 och han klarar att sova 3-4 timmar per natt, och då klarar du och din man det lätt!

    Låt inte alla dumma kommentarer påverka dig. Du kommer klara detta GALANT!
    Många kramar från en som vet vad du pratar om!

  6. Linn

    Jag tycker det verkar vara underbart att ha tvillingar! Men tycker alltid att folk ska komma med några kommentarer som att man inte fixar att vara en bra mamma trots mycket skrik och gnäll. Jag har förvisso bara ett barn men vet att även om jag skulle fått flera så hade jag varit världens lyckligaste 🙂 dina barn är så himla fina och du verkar klara det toppen att ha hand om två 🙂

  7. Anna

    När jag väntade mina tvillingar så reagerade folk precis så. Gick tillochmed så långt att det var en som frågade om vi hade tänkt på fosterreducering? I min värld är det ett mirakel att få tvillingar! Sån otrolig glädje! Och inte bara sömnlösa nätter och jobbiga dagar.. Min ena sover hela natten och har gjort det ända från BB och den andra vaknar bara 2-3 ggr/natt.

  8. Therese

    Hej!

    Hur kan folk med att stanna någon så och säga sådana kommentarer.. Jisses..
    Om dem nu tänker så det första dem gör så kan dem ju hålla det för sig själva tycker jag

  9. Kat

    Det är nog bra att få tvillingar som första-barn då man inte har en aning om hur det är att ha ett barn. Hade du haft ett äldre syskon till twinsen så hade du ju föreställt dig något annat och då hade du kanske upplevt det jobbigare.

    Nu är dina barn små, så det här är inget tips eller råd till dig utan jag tänkte bara berätta om tvillingarna på mitt jobb, 18 månader gamla. Tjejen är väldigt framåt och självständig medan killen började gå flera månader senare än sin syster, och bara vill bli buren av oss pedagoger. Han bryter ihop om vi inte lyfter upp honom. Detta gick såklart ut över alla andra barn (hans utbrott, vi KAN inte bära ett barn hela dagen) så en dag så sa vi nej, nu får han skrika. Vi lämnade honom såklart inte själv utan satt bredvid men lät honom skrika tills han gav upp efter tio min. Han såg sig försiktigt bakom axeln som att han tänkte ”hmm, var det ingen som hörde mig” sen ryckte han på axlarna, ställde sig upp och roade sig själv.

    Som sagt, inget råd till dig så ta inget jag skriver fel. men när barn blir större så får mammahjärtat blöda lite för att barnen ska få möjlighet att med sin egen hjälp kunna stärka sig själva 🙂 det är bra för barnen att lära sig hantera sin frustration och självkänsla och låta barnen vänta någon/några minuter ibland och inte låta de få allt så fort de kräver det 🙂

  10. Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

    Jag kan tänka mig att du får sådana reaktioner, folk är farsinerade över två barn, samtidigt som de inser hur jobbigt det KAN vara. Som jag, jag har nog lite den uppfattningen men mycket pga att mina barn har vart extremt krävande och jag har bara haft en åt gången. Men du fick ju dina som första och har ju inget annat att jämföra med inte sant? tycker det är otroligt fint med tvillingar, deras band de får till varandra sedan är ju helt fantastisk!

  11. Mormor

    Hur gick det hos BVC ? Jag fick ja hjälp med mag. medicin jag har tre stora barn två barn hade kolik till barn ett fick jag stackare droppar och det gick bra men barn nummer fick jag bära i tre månader dag dom natt , jag har hört att i Helsingborg går man hjälp med akupunktur och det hjälper

  12. sanne

    Jag tror det är lite skräckblandad förtjusning med tvilligar… det måste vara fantastiskt på många sätt… men samtidigt läskigt för jag som har fått två barn men vid olika omgångar vet hur det kan vara med en bebis när den har vaken nätter eller får tänder… i bland tänker man o gode gud tänk om jag hade två som skrek samtidigt min stora sover åtminstone hela nätter… min dotter sov 2 h/ natt första tiden… samtidigt kan jag ibland drömma mig bort om tvillingar… vilken lyx att alltid ha en lekkamrat till exempel.. eller glädjen över att vara två, att ens barn kan dela kärlek o glädje med ett syskon som är i samma stadie just då… .