Tvillingmorsan

Förlossningsberättelse

föööp ( Magen 29/1-2014) – förlossnings berättelse DEL 1!

Jag hade jag kännt mig hemskt annorlunda i kroppen ett tag. Ont, konstant huvudvärk, och ingen ork alls i kroppen! Jag tänkte inte så mycket mer på det, eftersom jag hade trots allt gått nästan mina 40 veckor med tvillingar. Då får man vara trött.
På onsdagen skulle jag ha ett möte på MVC klockan 13.30. Vaknade upp med samma huvudvärk som innan. Det va en konstig huvudvärk, svårt att förklara!

Mamma hämtade upp mig, och såg att jag inte mådde så bra, Vit som ett lakan! Och ja, helt borta skulle man kunna säga!
Lunch och prat där innan jag tänkte att jag går upp till MVC så jag får lite luft! Och det va skönt att komma ut en sväng!

Väl där så fick jag komma in och ta blodprover och blodtryck! Dåliga blodvärden, högt blodtryck och efter jag talat om hur jag mådde ( det såg dom nog ändå ) så visade det sig efter ett urin prov, att det va 2+ i urinen! Några till blodtryck som var för höga och sen ett samtal till förlossningen.

Jag blev darrig på rösten och fick tårar i ögonen, Vad skulle hända nu? Lär dom ta ut dom med KS? Blir jag igångsatt idag? Jag har inte duschat!Vi skulle komma in på engång, Men jag skulle hinna hem och duscha osv! Kristian skulle åka ifrån jobbet i Falun, Vilket tar en liten stund!

Jag gick ner till mamma och pappa igen. Lära hämta lilla Allan som va där, och bad pappa att skjutsa hem oss! ( Talade inte om att vi skulle åka in, då vi ville ha det för oss själva, lite spänning)

Väl hemma så poade jag lite med bb-väskan, duschade och började göra mig i ordning innan Kristian kom hem. Va noga med att inte glömma kameran, mobilladdaren. Men tänkte ändå att, Äh vi får nog åka hem!

Kristian såg så lycklig ut när han bar ut bilstolarna till bilen, och va helt säker på att nu är det dags, Medans jag satt och tänkte att det inte va något. Jag hade ju inga känningar alls. 5 mil till bb satt vi tysta i bilen och funderade på vad som skulle hända!

Väl utanför bb så ringde mamma, och jag ville så gärna svara! Men vi hade ju sagt att ingen skulle få reda på när vi åkte in! Hon tror säkert att jag ligger och sover tänkte jag. Vi fick komma in på ett rum på en gång, en jätte gullig uska hjälpte mig till sängen och satt på för att mäta ctg kurvan, allt såg bra ut! Barnens hjärtslag, och inga speciella förlossningssammandragningar!

Urinprov och blodprov behövdes ta! Från dom 2+ på MVC, Till 3+ på äggvita i urinen!
Blodprovet va för lågt och fortfarande högt blodtryck!! Öppen 2 cm!

Vi har ju igångsättning på måndag, ( 5 dagar senare) Så jag trodde att ja vi får väl vänta. Jag känner ju ingenting!
Men vi fick beskedet att vi blir kvar tills det har blivit några barn pga havandeskapsförgiftning! Så in på ett rum, nummer 10, som är både mitt
och kristians lyckotal!

Vi skulle få träffa en läkare som skulle prata om eventuell igångsättning dagen efter, Timmarna gick och ingen läkare kom och magen kurrade, tillslut lära kristian åka å hämta mat samt köpa en massa godis! Mätta och belåtna fick vi följa med läkaren in för att göra ett ultraljud! Båda barnen låg fortfarande neråt, trängdes vilken som skulle bli tvilling 1!

Nu va det dags för lite film och godis framför tvn, i dom otroligt bekväma sängarna!

Fick en tillsägelse att kissa i en ”potta/hink” varje gång jag va på toa, så dom kunde kolla mitt urin på morgonen! 06.00 skulle jag kissa sista gången! EN HEMSK NATT! Vaknade varje timme, va törstig, irriterat på att Kristian snarkade osv! Vred och vände mig med den stora magen, i den lilla lilla sängen! Inte bekvämt för fem öre!

05.30 va jag upp och kissade i pottan, kände mig lite konstig i magen och direkt jag kom in på rummet så började det kännas annorlunda!

Kristian vaknade av att jag vankade fram och tillbaka i rummet, Han frågade hur känns det, är det något annorlunda? Och det va det absolut!
Sköterskan kom in på rummet 06.00 för att kolla så jag kissat, och hon satt på kurvan för att se vad det va jag kände!

Jag kved och skrek som en liten gris när ” första riktiga ” värken kom strax efter 06.00, det small till som någon slog mig med ett brännbollsträ i huvudet! Och sköterskan kom in med förvånade ögon och frågade om jag mått sådär hela natten! Nej, inte en känning. Bara lite små ont och svettigt!

fööööppp

Efter 7 minuter kom nästa värk, Ont så in åt helvete! Kristian hoppade upp ur sängen och klädde på sig! Det här gick fort! En barnmorska och en sköterska tog mig i varsin arm och tog mig till en förlossningssal med Kristian hack i häl!

Undersökning, Öppen 5 cm! Oj oj oj! Vad vill du ha för smärtlindrig?

– Ryggbedövning, och lustgas!

Nästa värk kom och det va olidligt! Barnmorskan räckte mig lustgasen, och den släppte jag inte på MÅNGA TIMMAR! Jag trodde jag hade kommit till himlen!

fortsättning följer du hittat del 2 här

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pernilla

  Exakt så startade min förlossning också när jag fick havandedkapsförgiftning. Jag väntadebara ett barn men min förl. tog bara 6 tim. ♥♥

 2. Jessica

  Åh vad spännande! 😀 har också fött två barn, men inte på samma gång ;P haha! Sjukt spännande att läsa om en tvillingfödsel! Det är ju inget man läser om varje dag direkt 🙂 vilken kämpe du är! Längtar efter att läsa resten!

 3. Sophie

  Detta är verkligen spännande att läsa, jag är själv i vecka 27 och tycker det är otroligt kul att följa andras graviditeter. Väntar spänt på fortsättningen 🙂

 4. Märta granne

  Spännande!! Vi skulle bli snittade i Falun på måndag, meeen igår blev det brådis 🙂
  Kl 11 var vi inne och kl 13.18 var jag snittad. Ut kikade en blond liten Zack <3
  Ont i magen. Men det börjar bli bättre 🙂

 5. Jossan Elsas mamma

  Åh så spännande att läsa Malin! Du måste skriva resten NU:) Jag fixar inte att vänta, hahahaha.
  Hoppas allt är bra med er! Här är det OS stafetten som gäller just nu. Mange är toknervös och vankar av och an som en gravid kvinna, hahaha! Ha en bra dag!
  Kram till dig!