Tvillingmorsan

Hormonmonster!

Varning för Gnäll! skrolla förbi om du inte orkar med sånt!

Idag är jag så trött!
Trött på det mesta, blir ledsen för jag inte hunnit tvätta eller plocka ur diskmaskinen! Blir ledsen när Allan börja skälla på andra människor ute!

Blir ledsen för allt!

Jag har ont i magen för jag inte kan gå på toaletten! Dessa jäkla hemorrojder tar kål på mig! Hur tusan kan dom
ens finnas? Sån onödig sak!

Jag svettas som en gnu, och får röda utslag på kroppen ( som försvinner lika fort)

Jag blir ledsen när barnen inte kan tröstas, varför skriker dom, ni har ju ny blöja, precis ätit, rapat , pruttat och myser med mamma! Agnes ena öga kladdar igen, ( är något med tårkanalerna) men endå, jag grät när jag såg att det är var i ögat!

Självklart smälter mitt hjärta när dom tittar på mig, Jag älskar dom mer än något annat i världen! Jag kan inte förstå att det är mina barn!
Jag måste lära mig att stress ner, ta det lugnt och bara andas!

Är less på vädret! Vill ta den första vagnpromenaden, Men det är så mycket slask att man inte kan gå ute!

Nu ska jag mysa med mina barn, och det känns lite bättre när jag fick skriva av mig.

20140208-112732.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jjanniva

    Hej Malin!

    Jag vill bara tipsa om en salva, minns just nu inte vad den heter, men mot hemorrojder. 2 dagar använde jag den, sen var de borta & jag kunde gå på toa igen! Skönt!
    Fråga på apoteket, finns både salva & tabletter , men salvan vet jag till 100 att den fungerar, dock måste man fråga efter den, eftersom de inte ligger ute på apoteket, dom har de bakom disken .

    Utan den salvan beridna vad jag hade gjort efter min förlossning, önskar dig all lycka! ♡

  2. Rebecca

    Hej. Det måste vara hormonerna nu som är igång för dig och känslorna är helt normala. Angående ögonen som klibbar igen fick jag lära mig att bebisars tårkanaler är så trånga och det är helt normalt med var och gogga i dem. Jag trodde min hade fått ögon inflammation. Självklart om det blir mycket får man ju kolla upp det men det är nog ingen fara och alltså het normalt. 🙂 ta hand om dig!

  3. Camilla

    Tror du delar den känslan med de flesta nyblivna mammor… Men ställ inte för höga krav på dig. Måste man tvätta och städa hela tiden? Lite skit i hörnen har ingen dött av. Jag försökte själv vara den perfekta mamman med första barnet, den här gången är jag lite mer laid back… Om jag inte hinner tvätta idag så går ju tvätten ingenstans (tyvärr ;/ ) så jag kan tvätta någon annan dag istället.. 🙂

  4. Tina

    Om du ska till Apoteket, köp inolaxol (om jag inte minns helt fel) det är ett pulver du blandar med vatten och dricker, det gör att det blir mycket lättare att gå på toan. Men ta laxermedel nu först då det var så länge sen du var på toa, annars kan du få en spricka i ändtarmen och det är nästan ännu värre. Om du inte tycker hemorrojd salvan hjälper, gå till läkaren så den kan operera bort dem, det gjorde jag, guld värt. Du får lokalbedövning, klart på en kvart! Lycka till!

  5. Stina

    Hej!
    Jag har inte tvillingar men barn tätt och båda har varit väldigt missnöjda första tiden. Jag har alltid haft höga krav på mig. Dessa krav har hd ag fått sänka med barnen. Har ni tvättmaskin hemma så tvätta hellre en tvätt om dagen så att det aldrig blir överfullt.man ska orka hänga tvätten också… Köp laktulos eller movicol mot förstoppning och någon bedövningssalva till baken.

    Ta hjälp av nära om ni har några som vill ställa upp. Be de passa barnen några timmar så ni kan sova, be de laga mat att frysa in eller be de storhandla till er. Vi skämdes över att vi inte orkade och det tog lång tid innan vi tog emot hjälp, vilket resulterade i en lång tids depression.

    Om barnen skriker, använd öronproppar – barnskrik används som tortyr och det är ju inte så konstigt. Man blir ju knäpp av det.

    Kram på er!

  6. Louise

    Ett tips är att gå med i amningshjälpens slutna grupp på Facebook (om du inte redan är med) superbra grupp med kunniga mammor. 🙂

  7. Mikaela

    Det är helt okej att gnälla och det är så skönt att gå in och läsa om något man verkligen känner igen sig i. Min lilla dotter är nu 10 veckor gammal och vi börjar landa lite men det är inte alltid lätt. Man FÅR vara ledsen och irriterad och gråta, det är mänskligt. Första veckorna var jättejobbiga för mig och jag kunde inte förstå varför jag var så himla ledsen. Jag hade ju precis fått ett litet mirakel. De på BVC var helt underbara och gav mig massa tips och råd och nu känns allt mycket bättre.
    Svettningarna går över jag lovar, första tiden kunde jag vakna i en pöl av mitt eget svett och fick byta lakan hela tiden men det lägger sig jag lovar!

    Stor kram till dig och dina underbara små änglar. Det häftigaste jag varit med om än så länge var det allra första riktiga leendet, helt underbart. Det kommer snart 🙂

  8. Ida Zetterquist

    Hang in there!! Det tar ett tag att landa i föräldrarollen, men jag lovar att du kommer hitta lugnet igen. Det måste vara väldigt speciellt att gå från noll barn till två på en gång och jag beundrar alla tvillingföräldrar. Själv tycke jag att det var tillräckligt stressande att få ett åt gången. Så mycket nytt och alla rutiner som ska skapas, lära känna varandra och hitta nya roller.

    Många många kramar till dig!

  9. sanne igen

    Jag började gråta för ingenting de första 2 v… det var jätte jobbigt…. tittade på min son och kände nig hemsk förvatt jagslsläpahem min lilla älskade tjej. .. tittade sen på min tjej och kände mig hemsk för att kag kände mig hemsk mot sonen för jag älskade dom båda liks mycket men i början vardet svårt att få koll på alla rutiner ch samtidigt vsr kroppen trött… .vitaminboosta dig så gott du kan 🙂 choklad ska ju ha lite glädje ämnen i sig 😉

  10. Alexandra

    Huj! Hade samma problem när ja fick första barnet (hemoroiderna) Köp så fort som möjligt salva o supp mor besvären. O så rekommenderar ja att du köper från apoteket något som hjälper mot magen. Det hade jag hemma efter alla mina följande graviditeter o hemoroiderna krånglade knappt något då.

  11. Tina

    Malin! Idag har jag också gråtit över min ene tvillingpojkes öga, helt igentäppt imorse och han.försökte öppna det men det gick inte. Men med koksaltlösning och kompress så blir det bättre ävenom man får torka ofta. Underbart att läsa din blogg och då skratta lite eftersom vi känner likadant. Fick mina pojkar i tisdags, vecka 35+3 och är inskrivna på neonatalavd. De mår bra men behöver lära sig suga. Dagarna varvas av de starkaste känslor åt alla håll. Kram till er, vi klarar det!

  12. Linn

    Känner igen den känslan! Man älskar sitt barn mest av allt i hela världen men ändå blir man ledsen för allt och inget. Jag fick förstoppning och kunde knappt gå på toa på flera veckor pga smärtan men sen så bara gick det över, fast att det just då kändes som det aldrig skulle gå över. Och disken svämmade över här hemma, hann knappt mata katterna, men lovar dig att om bara ett par veckor kommer du kunna göra mer saker och man är heller inte lika känslosam längre. Nu har ju jag inte tvillingar men vet att du kommer komma in i det snart ändå och då kommer man tänka tillbaka på när det var jobbigt och tycka det känns jätte långt borta. Lycka till med allt! 😀 dina små bebisar är bedårande btw 🙂

  13. Bella- mamma till två och väntar tvillingar ❤

    Så fina bebisar har ni fått!! Glad för eran skull.. Blir bättre sen när ni får rutin på allt..
    När jag fick Evelyn så kunde inte jag bajsa på 13 dagar och det gjorde mig deprimerad och humöret åkte upp och ner. Lider verkligen med dig. Köp hem suppar och sen kanske laktulos. Jag har också problem med hemorrojder nu och det är inte skönt! Hoppas du kan sköta magen snart! Och lycka till med era sötnosar ❤

  14. Lisa

    Det finns stolpiller och krämer för hemorrojder, som hjälper jättebra, fråga på apoteket. Varet i ögat är säkert som du sa pga trånga tårkanaler. Min dotter hade också det. Ta bomullstussar med vatten och ibland lite koksaltlösning och badda utifrån och in. De kan ha det av och till i flera månader, så det är segt. Men kämpa på!
    Och håll ut med hormonerna, snart är det vår!!

  15. Jenny

    Ett litet tips angående var i ögonen på bebis. Viktigt att inte pilla en massa i ögat.
    Tvätta händerna och ta en blöt bomullsrondell och torka lätt utifrån och in mot näsan
    Och ta en och fukta med bröstmjölk. All lycka till i nya livet som mamma
    Barnakuten.nu är en bra sida för oroliga föräldrar;-)
    Kram Jenny

  16. Sara- Mamma till Signe och Ester

    Usch ja! Jag hade också problem med det. Framför allt efter första graviditeten. Fick så ont i magen. Det var värre än förlossningen 😉 Efter andra förlossningen var jag förberedd och drack laktulos i några veckor efter. Det var toppen! Använd suppar som någon skrev tidigare. Lycka till! Och jag förstår dig, vissa dagar är bara skit fast man är lyckligast i världen 🙂 Kram’

  17. Evelina, tvåbarnsmamma

    Känner så väl igen mej! Mådde precis likadant ett tag efter förlossningen! De kommer gå över, men de är bra du låter dej ha deppdagar. Allt ska va så himla bra och lyckligt direkt när man fått barn men hormonerna är all over the place. Du verkar som en kanonmamma så försök bara släppa alla krav, lättare sagt än gjort! De ÄR stressigt att se tvätt och disk…
    Hemorrojderna är jävulens påfund och även de försvinner! Försök va, ursäkta uttrycket, mer lös än hård. Kör på med laxantia!
    De blir bättre!! 🙂 Lycka till!!

  18. Klara Nygren

    Jag vet hur du känner! Det är hormonerna som går upp & ner…det kommer bli bättre om ett par dagar ska du se! Låt diskmaskinen vara & tvättmaskinen & ta hand om dig & dina små! Kanske sambon kan ta disk & tvätt …? Eller kanske någon kan komma & lasta av er med just den biten så hör i början? Det är så mycket nytt & du har två nya varelser att lära känna & din kropp håller på att läka! Hemorojder är inget kul…:/ men tror det finns någon salva mot det, som lindrar lite!
    Själv är jag snittad 3 gånger & hade efteråt oxå ont i magen innan magen kom igång! Hoppas du känner dig bättre snart! Styrkekramar

  19. sanne

    Du kommer fixa detta… försök ta en dag i taget. .. lite tvätt gör inget. .. det finns sånna lappar, colorcatcher som gör att man kan blanda lite vilt… då kanske det är lättare att bli av med tvätten… tänk på att allt är nytt för dina bebisar med… de behöver litw tid för att vänja sig . Bärselen blev min räddning. .. alla bebisar skriker mer eller mindre i början, ni gör säkert ert bästa :):)

  20. Jossan Elsas mamma

    Söta du! Det är helt naturligt!!! Jag grät på den tredje dagen efter förlossningen så mycket att jag fick påsar under ögonen, hehehe.
    Köp suppar till rumpan så blir det bättre och smörj mycket!
    Idag har vi vart på långpromenad inne i Hofors. Det var sjukt halkigt!
    Sköt om dig!
    Stor kram

  21. Emmelie

    Åh Malin! Man får gnälla, det är mänskligt att visa att allt inte är en dans på rosor med små bebisar, speciellt inte när ni har dubbelt upp! Allt är fortfarande nytt och ni gör det superbra.
    Det kommer gå över, både hemorojderna och hormonerna 😉

    Ha en bra dag, kram på er!

  22. Nina

    Ja det är bra att skriva (eller prata) av sig, det känns oftast lite bättre då..och om det är någon tröst just nu..du det blir bättre jag lovar. Tänk på vad din kropp gått igenom, det är inte konstigt att du känner så här alls, men det BLIR BÄTTRE. Kram

  23. linn

    Alla får ju en sån dag där man gråter åt allting, den blev iaf vi förvarnade för 🙂 Brukar komma mellan dag 3 och 7 typ. Jag grät den dagen över att jag fick makaroner till lunch typ osv osv osv.. 😛 Som tur väl är så släpper det 🙂

  24. jossefjun

    Massa hormoner och allt är nytt!
    Skriker för att dom kan och för att träna lungorna kanske 🙂
    Det blir bra ska du se snutt ♡

  25. Krista

    Det är jätte viktigt att varva ner. Försök att inte ha för stora krav på dig. Det behöver inte vara fixat runt omkring. Ta lite i taget och försök att vila. Våga säga till att du inte orkar ex med besök osv.
    Det kommer bli lättare efter ett tag när ni har hittat era rutiner.
    Ta hand om dig och familjen’

  26. Em

    Kämpa på, allt är fortfarande ”nytt” och allt kommer kännas bättre o bli lättare ju mer dagarna går. Jag va inte människa förens efter några veckor efter förlossning. Det tar tid o komma i nya rutiner o förstå att man har barn helt plötsligt. men det är också helt naturligt o förståeligt. Snart är det vår o då får man med ny energi. Njut av den första bebistiden, det går så foort! Kram

  27. Ida

    Du har en sån fin blogg! Du sprider verkligen glädje med dina texter och bilder, fina du <3
    Verkligen jätte söta barn.
    Kram Ida