Den här pajen måste ni bara göra när ni är sugna på rabarberpaj 🙂
Knäckig rabarberpaj
Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.
Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen
Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Tack för receptet! Skall äta den idag på nationaldagen! 🙂
Testade denna i lördags och så himla god den blev! Även barnen, som inte brukar gilla rabarberpaj, älskade den!
Den är SÅ himla god! Jag brukar ha jordgubbar i!
Som svar till Åsa så har jag haft den inne längre, men det kan ju också vara från ugn till ugn 🙂
Hej, gjorde pajen idag och den var jättegod! Den var knäckig på ytan men geggig inuti. Blev din så eller hade jag den inne för kort tid?
Blev sugen på rabarberpaj, löd ditt råd och provade denna. Mums vad god den var! Tack för receptet!
Tack tack tack för detta recept..verkar supergott.
Ha tänkt att bjuda min man på nåt gott i morgon men nu hör jag hur högt han snarkar så funderar på att byta man..hehe.
Nä då..jag behåller nog honom allt .
Kram på dig
Åh mums! 🙂