Trettonbarnsmamman

Knäckig rabarberpaj

Den här pajen måste ni bara göra när ni är sugna på rabarberpaj 🙂

Knäckig rabarberpaj

image

Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.

Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.

Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Testade denna i lördags och så himla god den blev! Även barnen, som inte brukar gilla rabarberpaj, älskade den!

  2. Josefine

    Den är SÅ himla god! Jag brukar ha jordgubbar i!
    Som svar till Åsa så har jag haft den inne längre, men det kan ju också vara från ugn till ugn 🙂

  3. Åsa

    Hej, gjorde pajen idag och den var jättegod! Den var knäckig på ytan men geggig inuti. Blev din så eller hade jag den inne för kort tid?

  4. Terese

    Blev sugen på rabarberpaj, löd ditt råd och provade denna. Mums vad god den var! Tack för receptet!

  5. Lotta

    Tack tack tack för detta recept..verkar supergott.
    Ha tänkt att bjuda min man på nåt gott i morgon men nu hör jag hur högt han snarkar så funderar på att byta man..hehe.
    Nä då..jag behåller nog honom allt .
    Kram på dig