Stronger Life

En push för att orka

Att vara här i Spanien och försöka leva på som vanligt är lite tuffare gjort än sagt. Jag försöker gå upp tidigt på morgonen, ha min rutin med träning, yoga och meditation men det är inte alltid lätt eftersom vi lägger oss lite senare än vanligt. Sen äter man inte alls samma som hemma, för att inte nämna att det här med att vara vegetarian här i Spanien är absolut inte lätt. Vart vi än går in på för restaurang så är det nästan inget alls för vegetarianer och det lilla som finns är inte i min smak eftersom jag är kräsen. Så för mig har det blivit snålt med energi här i värmen men som tur var så löser jag det med kosttillskott. Jag tycker om att ta koffein för att kicka igång morgonen, vilket jag enkelt kan få från kaffe men för att inte väcka hela familjen så tidigt så kör jag enklast med pulver eller tablettform.  Medan min man är den som tycker om att känna pirret i kroppen och få en kick av PWO.

Pwo är förkortning för PreWorkOut, något man tar innan träningen för att maximera orken och styrkan. Min man är ju en träningsnarkoman som inte kan leva utan träning och älskar allt som har med att springa, styrketräna, kampsporter så han brinner för allt med bra kosttillskott. En av hans gamla favoriter är Swedish Supplements, F*cked up. Men sen så tar han gärna Kreatin och det har jag också gjort stundtals. Det är jättebra för att öka prestationsförmåga och mjölksyratåligheten som är en av de största bromsklossarna för mig. Har du tränat någon gång och känt att du faktiskt orkar mer men får ont i en del av kroppen eller mjölksyran förstör, jag avskyr det, jag kan ibland mer, mentalt i alla fall. Ett bra kreatin som är rent och powerful är SOLID Nutrition Creatine.

Makens favorit PWO

Medan min man tränar på gym här i Spanien så kör jag hemma, så jag har införskaffat mig en del träningsredskap så som yogamatta, olika minibands eftersom de är så effektiva för en komplett träning och även lite andra redskap. Men drömmen är att ha vikter och pilatesboll uppe på terassen. Att träna tidigt innan värmen slår till känns lovely!! Men om du är nybörjare till träningen eller vill komma igång mjukt så är det pilatesboll och minibands jag rekommenderar.

Sen vll jag gärna slå ett slag för kosttillskottet Ashwagandha. Det tar jag oavsett vart jag är, har alltid med mig, det är så bra både för mentala tillståndet (ångestdämpande) men också för orken. den kallas för det indiska ginseng och har slagit stort runt om i världen för några år sen. Jag lever inte utan den, tar den i olika former av kosttillskott men att ta den ren är ju helt klart det bästa. Sen är det ju så att som vegetarian så tar jag också mycket annat som får mig att må bra, som b-vitamin, magnesium och zink är bara några exempel bland det jag tar.

Har du några favoriter av kosttillskott? Vad tar du och varför? 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.