Stronger Life

Köpt lägenhet i Spanien!!

Idag var dagen då vi berättade för alla att vi hade köpt boende i Spanien!! Jag är så tacksam till mitt liv, tacksam till att jag har det bra, att jag har en kämpeglöd inom mig som heter duga. Påväg att ge upp tusen gånger men jag kämpade på som attans. Bankbesök som gick åt skogen men sen bra, men sen åt skogen igen etc. Sverige är krångligt, hade så mycket regler och grejer att krångla med. Mäklarna jag hade kontakt med i Spanien (svenska mäklare) hade bra erbjudanden men kunde inte hjälpa till fullt ut.

De gav så konstig information också. Det skulle vara såå svårt att ta banklån i Spanien, det skulle vara värre räntor, det skulle vara mycket lättare i Sverige. Men i slutendan så va det inte så, allt var lättare i Spanien. Men det gäller att ha rätt kontakter.

Vi kom i kontakt (via rekommandationer) med en spansk mäklare som har varit här i skandinavien flera gånger, kan regler och vet hur det funkar här. Han har många kontakter med Skandinavien och det hela kändes mycket tryggt. Vi kom fram till att han även kände samma bekanta person som min far gjorde så allt kändes bara så bra. Snabbt, enkelt fick vi alla möten avklarade, och på mindre än 1 månad med pappersarbete och Notarier så hade vi en resa bokad, möten att gå på och sen lägenhetsvisningar att gå på. Snabbt, enkelt och effektivt.

Vi började processen i mitten/slutet av september och nu är vi knappt i slutet av oktober och vi har lyckats köpa en trea i Torrevieja. Jag är så glad, så tacksam, så happy!!

Fler bilder i förra inlägget

Spanien-Torrevieja

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Didi

      Hej Lani, absolut kan jag det, de heter Bentoproperties men om du inte kan spanska (och de är lite dåliga på engelska) så kan du få hjälp via mig. Jag är deras mellanhand här i Sverige. Om du är genuint intresserad av att köpa så skulle jag kunna skicka dig en lista på vad mäklaren och banken behöver för att ge dig ett lånelöfte, när alla papper är klara så är det bara att åka ner och välja din bostad. 🙂 Vill du ha listan och ha mig som kontaktperson så maila [email protected]
      Ser fram emot att få hjälpa dig med att få ditt hem i Spanien.