På Smällen!

Räknar på portugisiska

Det märks att Lucas tycker att det är väldigt kul med siffor. Lite innan jul så lärde han sig att säga klocka och går gärna runt med min gamla klocka i handen. När vi har varit på vårdcentralen så har han blivit helt till sig och sprungit fram till ett sånt där leksakskök som har en klocka. Jag vet inte vad hans plötsliga intresse för klockor kom ifrån, men vi tyckte ju såklart att det var väldigt roligt så vi gav honom ett leksakspussel i julklapp 🙂 Han tycker det är jättekul och pusslar hellre med det än alla hans andra pussel.

Det är så kul också för nu har vi märkt att det inte bara är klockor som intresserar honom, utan själva siffrorna också. Han tycker till exempel att det är jättekul att räkna också! Vi har räknat ganska mycket med honom på portugisiska och börjar man bara med att säga um som betyder ett så räknar han ändå upp till 4 utan problem! Vi brukar räkna till 10, men då kan det hända att han hoppar över en och en annan siffra.

Igår låg han på skötbordet och tittade på måttbandet och räknade lite hej vilt blandat både på svenska och portugisiska, men så fort jag sa um så fortsatte han med att säga dois som är 2 på portugisiska, se videon!! Det är första gången jag har lyckats filma honom när han räknar 🙂 Kan jag säga annat än att jag är sååååååå stolt!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.