På Smällen!

P-piller stopp!!!!

Idag tog jag beslutet att sluta med mina P-piller eller egentligen tog jag beslutet i förrgår att jag skulle sluta i augusti eftersom jag då kommer att ha ätit upp alla receptbelagda p-piller. Jag har aldrig tidigare sett att det har funnits ett slutdatum på mina p-piller. Jag har helt enkelt varit för rädd för att sluta.


Egentligen har jag längtat efter barn sen jag var liten. Jag har alltid längtat efter att få ha en egen familj, men min familj har alltid sagt till mig att jag borde vänta. Mamma fick mig när hon bara var 19 år och hon har berättat för mig att det är svårt att starta en familj om man inte har en trygg ekonomi. Jag har alltid lyssnat på vad mamma och mormor tycker att jag ska göra, nu är det första gången i mitt liv som jag tar ett riktigt stort beslut utan att rådfråga dom. Jag har till och med lite dåligt samvete, jag är rädd för vad de ska tycka så jag har inte ens berättat för dom. Jag vill inte att dom ska försöka påverka mig nu när jag har bestämt mig. För det känns så jävla gött. Jag är så jävla nöjd med mitt beslutet. Egentligen har jag ingen aning vad dom ska säga, men jag vet att vad dom än säger är det menat väl.
no more p-piller

Jag och min fästman har längtat efter barn så himla länge, men jag har inte vågat göra slag i saken:

1. En anledning är att jag är orolig för vad min familj ska säga. Jag vill ju att dom ska bli glada!

2. En annan är att jag är rädd för att vi ska ha ont om pengar.

3. Den tredje är att jag inte vågar sluta med P-piller för då kanske jag får min acne tillbaka.

Jag har tänkt mycket på detta. Jag är ju faktiskt inte 13 år längre. Jag är 25 år, eller ja, 24 snart 25. Jag måste väl kunna ta mina egna beslut. Så i fredags gick jag hem och gjorde en budgetplan för hur det skulle se ut om vi fick barn. Den såg jättebra ut! Jag känner mig inte alls orolig nu.

Den enda förutom min fästman då såklart, som jag har berättat att vi har planerat bebis är min lillasyster. Hon blev jätteglad och det var skönt att prata med henne, hon tyckte inte att jag skulle ha dåligt samvete för att jag inte har berättat för mamma och mormor.

Hur som helst börjar vår barnverkstad idag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.