På Smällen!

Läckande bröst

Nu har det gått snart 11 veckor sen förlossningen och mina bröst läcker fortfarande lika mycket och det är inte lite det. Jag läste nånstans att dom flesta slutar läcka mellan 6-10 veckor, jag är inte en av dom… Flera gånger om dagen rinner det till så mycket mjölk att amningsinläggen fylls och jag måste byta dom för annars läcker dom igenom. Det är bara Natusans amningsinlägg som funkar. Liberos och Änglamarks amningsinlägg läcker jag igenom direkt!

På natten är det som värst. Då läcker jag igenom både amningsinlägg, bh och lakan så det blir alldeles kallt och blött i sängen… Blää! Inatt somnade jag när jag ammade Lucas och hade därför inget inlägg och det slutade med översvämning!!! Jag var tvungen att gå upp och byta bh för den var genomblöt och lägga på ett örngott på den stora pölen. Egentligen hade jag nog behövt två örngott för det första blev alldeles fuktigt!

Jag är väldigt tacksam att jag har mat till Lucas så jag vill inte klaga. Jag vill bars berätta hur det kan vara 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Har du kollat på Amningshjalpen.se om de har några tips? Tycker det har varit en bra sida när jag undrat nåt om amning. Tror även man kan ringa el maila dem om man inte hittar det man söker på sidan.
  Kram

 2. Pauline

  Känner verkligen igen mig! Hade mjölk så att det näst in till sprutade ur öronen sist jag ammade. Hade dessutom problem med såriga bröstvårtor till en början och blev rekommenderad att sova utan BH. Sov på ett badlakan invirad i handdukar… helt underbart att ständigt vakna i en blöt pöl! ;-/ Det blev bättre mot slutet av amningen om nu det kan vara till någon tröst. Väntar nu mitt andra barn och har läckt lite nästan hela graviditeten så det kan nog bli en favorit i repris. 😉 Men som nämnts ovan är detta ändå ett lyxproblem, var oxå väldigt glad att jag hade mat till mitt barn och slapp trixa med ersättning osv.

  Lycka till!

 3. Emely Tuväng

  Ett tips är att pumpa ut överflödig mjölk. Jag läckte också jättemycket men sen jag började pumpa ut så läcker jag nästan ingenting! 🙂 Det tar bara tio minuter att pumpa båda brösten när man är van. Kram

 4. Elin

  Tack för tipset om prenumerationen! Vill bara tala om att jag har läckinlägg från love milk och de blir aldrig kalla hur mycket mjölk som än läckt! Sen tvättar man dem ju så man inte behöver slänga ut pengar på engångsinlägg. Har även testat boobs inlägg men de blir kalla medan man ammar så love milks är att rekommendera även om de är mkt dyrare! Såruvet…

 5. Helen

  Är likadant för mig och var även förra ggn jag ammade. Jag använder tvättbara amningsinlägg från jollyroom, de känns lite tjockare tycker jag. Sen när jag väl ammar och på natten har jag små handdukar från Ikea i bhn (& inlägg), kanske inte så hett men man slipper bli blöt. Jag lägger även min dotters huvud på en bit plastad frotté under tiden, för det sölas en del och då blir inte lakanen blöta.

  1. Emma

   Tack tjejer för alla era tips ni är underbara!!!! Tack för tipsen om amningsinlägg. Just det, det har jag läst att LoveMilks amningsinlägg ska vara himla bra eftersom dom är i bambutyg!

   Tack också Emely för tipset om att pumpa ut innan jag går och lägger mig. Jag testade det igår och det funkade jättebra!!!

   Och tack Helen för tipset om plastad frotté i sängen! Superbra tips!!! 🙂