På Smällen!

Godaste kladdkakan med hasselnötter!!

Nu så, nuuuu, ska jag dela med mig av ett sjuuuukt gott recept!! En av mina kollegor bakade den godaste kakan jag har ätit på länge!! Jag tjatade och tjatade och nu har jag fått receptet!!

IMG_1975.JPG

Visst ser den ut som en jättestor Chocolate Chip Cookie?!!?!

Ingredienser:

4 ägg
4 dl socker
200 gr smör
12 msk kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 dl rostade hasselnötter

Sätt ungen på 175 grader. Smält smöret och ta kastrullen från spisen. Rör ner sockret och äggen. Rör sedan ner mjöl, kakao och vaniljsocker. Blanda i hasselnötterna och häll sedan hela kakan i en bröad form (en passande form för det här receptet är en rund form i tårtbotten-storlek). Receptet är en dubbelsats egentligen så kakan kan behöva vara inne ca 30-40 min. Tiden som kakan behöver vara inne beror mycket på storlek på formen. Gör så här: Ställ kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min, och kolla sedan med jämna mellanrum genom att luta formen. Kakan är färdig när den fortfarande åker lite i sidledes i mitten, den stelnar när den kallnar och blir kladdigare då.

Lycka till!

PS. Jag har inte provat än själv, men den här kakan ska definitvt bakas hemma hos oss!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.