I helgen så blev det spontant middag här hemma tillsammans med vänner, supertrevligt!
Vi hade redan innan bestämt att vi skulle äta plankstek men då vi sen blev 7 till middagen och vi bara har 4 plankor så fick vi tänka om lite.
Det blev helstekt flankstek som skars upp i tunna skivor, sådär perfekt medium. Hemmaslagen bea som Magnus är grymt bra på! Duchessetoppar på mos av potatis och palsternacka, som hann få fin färg i ugnen innan servering. En varm blandning av herr kuvert, knaperstekt bacon och champinjoner, så gott. Samt en kall tomatsallad på cocktailtomater, vitlök, rödlök, basilika och olivolja. Grillad citron och lite vitlökssmör som lades ut över köttet.
Allt serverades sedan på en jättestor träskärbräda, mycket uppskattat och alla åt med god aptit.
Men hur gott!? Åh vad sugen jag blir!! Tillagade ni allt på skärbrädan?
Nej, det lades på när allt var klart. Gör vi vanlig plankstek så tillagas allt separat också, sen spritsar vi på moset och gratineras i ugn innan vi lägger på kött och tillbehör.
Jättegott!