Nettan

1:a klass för en dag

Tillbringade som sagt dagen med sonen i skolan idag, en dag som han väntat och längtat till nu i flera veckor.  Vi bokade in det här veckan innan lovet har jag för mig, så väntan var som sagt lång för en 7 åring. Sen förra måndagen har han kört nedräkning varje dag 😉

De har precis påbörjat ett temaarbete som går under både svenska och bild, Bondgårdsdjur.

I skolan har de en jätteduktig och kreativ pedagog, hon är och hjälper till i klasserna under dagarna och på eftermiddagen har hon hand om skolans öppna fritidsverksamhet som Jennifer går på. Det här med att pyssla och fixa är verkligen hennes grej. Vilken totalomvandling hon gjort i den lokalen de håller till i!

När klasserna har olika teman så får de komma till henne och pyssla. I höstas hade de Vildadjur som tema, var så imponerad av arbetet. Nu är det som sagt Bondgårdsdjur.

Så först blev det en knappt timme pyssel, de skulle måla en jättestor gris som de tidigare hade fått ihop. Sen fick de rita lite på egen hand.

Efter det jobbet så var vi tillbaka i klassrummet,  då skulle de söka upp fakta och svara på frågor om grisar, får, kor och hästar. Sen påbörja en bok där de klistrade in allt jobb, som sedan kommer fyllas på efterhand under temaarbetets gång.

Hann även med lite mattematik under dagen.

Roligt att få se hur de kan se ut under en vanlig skoldag.

DSC_1215 DSC_1212 IMG_20160317_091019

 

Nu hittade jag inte  alla bilderna från höstens projekt när de bjöd in till öppet hus, men här nedan är två bilder på lite av de jobb de gjorde.

IMG_20151112_202933 DSC_0435

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.