Nettan

Julbrunch och tomten på besök

Sen ett antal år tillbaka så äter vi smörstekt toast, äggröra och kallröktlax till brunch på Julafton.  Idén fick vi efter att ha sett ett av Jamie Olivers julprogram bara någon dag innan julafton för en 5-6 år sedan kanske.

Så gott och så håller man sig alldeles lagom mätt fram till julbordet senare på eftermiddagen.

Men innan brunchen hann vi med lite julklappsutdelning med barnen,  första paketet var varsin gosig morgonrock som verkligen uppskattades! Sedan blev det bland annat nya finkläder som de kunde ha under dagen.

IMG_20151227_132319

Nu tror jag att det är ca.3 år som min mamma och mina systrar har kommit över på förmiddagen på julafton,  äter brunch med oss, fikar och så kommer tomten med julklapparna. Jättemysig tradition!

Vi har fått utöka brunchen något då alla inte äter lax, i år skulle vi dessutom ha en ny vända med gäster på julbord på kvällen så vi hade ju julmat hemma.  Vi blev några fler till brunchen då min mammas särbo och hans son kom med hit, så vi passade på att duka upp lite extra men ändå alldeles lagom för att vara brunch och inte julbord.

1020658 1020660 1020657

Som sagt kallröktlax,  äggröra och smörstekt toast. Svampomelett,  ägghalvor med romkräm och sikrom samt med skagen, julskinka,  knäckebröd och nybakad kavring med några olika pålägg.

Sen dukade vi fram kaffe och chokladpraliner lagom till att tomten kom 🙂 Dagens höjdpunkt om ni frågar Hampus!  Han hade även gjort en liten pärlplatta som såg ut som en tomte som självaste tomten fick i present efter julklappsutdelningen.

1020661 IMG_20151227_132401 1020666 1020668

Vid 14.30 åkte de hemåt igen och vi la oss i soffan för att se på Kalle. Jag såg första 30 minuterna som vanligt sedan började jag duka om matsalsbordet till kvällens middag medan någon låg kvar på soffan och snarkade 😉

Har ni några speciella traditioner under julen?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sarianne

    Mysigt!
    Vårt ser rätt olika ut det som är bestämt är att vi alltid firar hemma och sen får alla som vill komma hit, i år blev vi 14 stycken. Härligt och kul med alla samlade !