Nettan

Hemmagjord wienernougat

Här om dagen gjorde jag en ny vända med julgodis,  har tyvärr inte blivit så mycket i år så de få jag gjort har blivit familjens stora favoriter.

Wienernougat är en av dom, det är jätteenkelt att göra och går på bara några minuter.

Du behöver

250g nougat

150g mörk choklad

100g flagad mandel

 

Börja med att rosta mandeln försiktigt i en torr stekpanna,  blir mycket godare smak när den är rostad.

Smält nougat och chokladen tillsammans i en bunke,  antingen över vattenbad eller i mikro. Jag föredrar faktiskt mikron, ingen risk då heller att det kommer små vattenstänk i chokladen som förstör. Tänk bara på att ta korta stunder åt gången om ni värmer i mikro,  chokladen bränner väldigt lätt.

Häll sedan i mandeln i bunken med chokladsmeten, rör om.

Ta fram ex. en rektangulär ugnsform ca.10*15 cm och klä i bakplåtspapper.  Häll ut smeten och låt stå svalt i några timmar innan du skär upp wienernougaten i små bitar.

1020631

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.