Nettan

Barnvänlig restaurang

Då det inte blev någon resa den här semestern så har vi passat på att göra lite små utflykter istället, då har det passat bra med restaurangbesök också. Barnens stora favorit är Jensens, det var bra i början då det öppnat i Stockholm mensen har vi blivit ganska så besvikna på senaste tiden. Vi stannar till där ibland om vi är i stan så får barnen äta middag och jag och Magnus delar bara på någon förrätt och sen äter vi när vi kommer hem.

Några restauranger har lekrum så då har det varit väldigt bra alternativ, då får lekrummet kompensera upp maten lite 😉 Men vi har jämfört det med snabbmatskedjorna, fast maten kommer väldigt långsamt ut på bordet………

Så var vi då inne i stan i början av semestern, barnen började bli hungriga och inget alternativ funkade av en eller flera anledningar (fullt, svårt med Jennifers allergi m.m.) så då chansade vi på Jensens, jag och Magnus tänkte äta sen när vi kom hem. Men klockan hann bli lite för mycket innan vi väl fick ett bord så även vi åt där.

Det som är så bra är att de har en bra barnmeny, de plockar ihop sin egen rätt med kött, valfritt tillbehör och två såser. Finns även några färdiga rätter att välja på. Menyn är även en pysselbok, så barnen har att göra medan man väntar på maten. Sedan finns en stor mjukglassbuffé till dessert. Klart att barnen gillar det!

Vi valde restaurangen på Vasagatan för att ha nära till pendeln sen, vi blev mycket positivt överraskade då de hade renoverat och det såg mycket mer inbjudande ut. Servitrisen tog beställningen hyfsat snabbt och inte allt för lång väntan på maten. Vi fick bra och snabba svar på vad Jennifer kunde äta och inte äta, det gillra jag. Jag och Magnus var nöjda med maten vi med, inget märkvärdigt men absolut ok. Och ibland så får det vara just ok tycker jag, vi satt ner i lugn och ro, barnen var jättenöjda och glada. Sen att de hade fått välja restaurang var ju ett stort plus och ledde nog till att de uppförde sig lite extra bra. Så helheten var mycket bra.

Vill jag ha en riktigt bra restaurang så är de oftast inte så barnvänliga och då skaffar vi barnvakt 😉 Barn och finrestauranger går inte alltid ihop tycker jag själv.

Att ta med barnen till någon restaurang där de inte har ex barnmeny är inte så kul, finns ingen barnmeny så brukar barnen inte heller kännas särskilt välkomna. gärna Sedan den lilla saken små pennor och papper/pysselbok gör ju att de känner sig extra välkomna och att de får lättare att sitta ned vid bordet och vara lugna.

P1000375

P1000378 P1000379 P1000381 P1000382 P1000383

 

Har ni tips på bra restauranger som passar barnfamiljer i Stockholm (eller på annan ort för den delen med)? Lämna gärna en kommentar om ni har något i åtanke! 🙂

Här är som sagt ett ställe som vi gärna gick till förut men efter en längre svacka verkar ha kommit upp sig igen, och barnen gillar det verkligen.

Jag var på Fridays för inte så länge sedan med Hampus, u satt vi bara ute i lounge delen men de verkade också ha en bra barnmeny och lite liknande koncept för barn med menyn och pysselbok.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.