Jennifer bakade en kladdkaka igår som fått stå och stelna till under natten, idag var det dags att dekorera den. Det blev jordgubbar och grädde och mynta på toppen, jättegott!
Receptet var väldigt enkelt
250 g mörk choklad
150 g smör
4 ägg
4 msk socker
1 msk mjöl
– Sätt ugnen på 180 grader
-Finhacka chokladen, smält smöret. Häll det smälta smöret över chokladen, rör runt till chokladen smält.
– Vispa ägg och socker pösigt, blanda med chokladen.
– Tillsätt mjölet och blanda noga.
-Smörj en form med löstagbar kant, ca.24 cm i diameter. Istället för ströbröd så har vi i kokos, men det är en smaksak. Häll i smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter.
Mjölkfritt :
Går bra att använda mjölkfritt margarin, se till att den mörka chokladen är utan mjölk då det kan variera mellan de olika fabrikaten. Servera med sojagrädde eller tofuglass.
Senaste kommentarer