Nettan

Bad och Spa på Holiday Club i Åre

När jag var i Åre så var det ju en barnfri weekend då vi träffade våra gamla klasskompisar från gymnasiet, helgen blev en enda lång fest men jag såg faktiskt till att det blev ett litet avbrott. Så välbehövligt och härligt, precis vad jag behövde!

Jag bokade spontat in en behandling när vi hade vägarna förbi Holiday club, så det som fanns var en  behandling som hette – Tillsammans. Så det var för 2 personer i 60 minuter, halva tiden i bubbelbad som hade precis lika bra effekt som en ryggmassage. Det var verkligen jättehärligt. Sen var det även en ansiktsbehandling i 30 minuter, som även den var jättehärlig. När jag går på spa så blir det oftast någon typ av behandling som innehåller just ansiktsbehandling, men den här gången så var nog badet bäst då ryggen var rätt så stel efter bilresan upp.

Frågade först Magnus om han ville gå på behandlingen med mig, hade ju varit mysigt. Men han var lite tveksam, spa är inte riktigt hans grej. Men Sofie var även med är jag bokade och hon ställde gärna upp som reserv om det var så att Magnus inte ville. Så det blev jag och Sofie som gick, Magnus och ett par till killar i gänget höll till även de på Holiday club men i baren 😉 De hade bowlat också, men där fick man inte ha alkohol, så det blev nog inte så långvarigt 😉

Vi startade med att besöka badet, med tillhörande omklädningsrum som jag sen första besök då det var nyöppnat aldrig förstått mig på… Det är ett enda jättestort omklädningsrum med massa gångar och korridorer som ser likadan ut så man inte hittar sitt skåp, för inget skåp har något nummer heller så man kan inte gå efter det. Så det är herrar längst till vänster, mix i mitten och damer till höger. Ingång till duschar är i mitten vid mix och där står det alltid någon som ser förvånad ut som inte fattat att det är mix.

Bortsett från omklädningsrummet så är badet och spat riktigt bra! Bokar man en spabehandling så ingår dessutom inträde till badet, man får rabatt för tillägg till bastu delen.

Vi började med ett dopp i utomhuspoolen, det snöade lite lätt och var svinkallt! Väldigt uppiggande måste jag säga 😉 Sjukt förvånad över att jag gick i, simmade ut och faktiskt var i vattnet ett tag innan vi simmade in igen.

image

 

Efter att ha varit så vågade så gick vi vidare till vattenrutschkanan! Den är lång, krokig, stundvis kolsvart och går utomhus i ett rör… Kan tilläggas att jag fram till bara något år sedan varit livrädd för vattenrutschkanor och att bada där det finns minsta risk för att det kan skvätta vatten i ansiktet. Men efter att jag fått barn så har jag sakta vant mig vid det och nu tycker jag faktiskt att det är riktigt kul att bada med barnen 😉

Vi åkte faktiskt två gånger var! Första gången skrek vi båda när vi åkte 😉 Men andra gången var vi lite coolare 😉

Sen simmade vi runt lite i äventyrspoolen, stannade till vid någon bubbelpool och hade det jättebra 🙂

image image

 

Inte de bästa bilderna tyvärr… Såg ingen skylt om att fotografering var förbjuden så jag passade på, men ville heller inte få med folk som jag inte känner på bild. Så då fick de bli så här.

Jag tycker badet är väldigt bra på Holiday Club, har varit där med hela familjen också när vi varit på skidsemester och barnen verkligen älskar det. Tycker att det är bra variation och finns något som passar alla åldrar.

Vi hade köpt till inträde till Bastuvärlden som de har, helt klart värt ett besök när man är där!

Det är flera olika sorters bastu och i mitten har de lite olika pooler, alla väldigt kalla 😉 Sen finns även en liten relaxavdelning. Vi testade allihopa!

image

 

Hade inte kameran med mig in i någon bastu, men här var den stora poolen i mitten och bakom det en ”isvak” pool. Testade båda såklart 🙂

Efter att ha badat och bastat så var det dags att gå över till spa avdelningen, vi gick dit i god tid så vi hann koppla av lite i relaxavdelningen där.

image image image

 

Härliga stolar att koppla av i, sedan fanns det uppdukat med kaffe, te, vatten, frukt, nötter och torkad frukt. Vi tog för oss av det goda och varvade ned lite innan det var dags för behandlingen. Skrev om den längre upp i inlägget, jetbad och ansiktsbehandling i totalt 60 minuter. I behandlingsrummet intill badet så stod det även uppdukat frukt och vatten. Jättesöt tjej som tog hand om oss, väldigt duktig och trevlig.

image

Badet doftade gott av oljor från Decleor. Vi fick även med oss varsitt litet ”prova på” kitt från decleor när vi gick därifrån.

Vi hade bokat på champagne och choklad till behandlingen, så när vi var klara så hade hon fixat i ordning det i relaxavdelningen där det bara var vi. Så vi blev kvar en stund till efter behandlingen, totalt så blev det ett par timmar på badet och spat.

image imageJättegod choklad från Åre chokladfabrik, vitchoklad med smak av citron! Testa den om ni ser den i någon affär.

 

Så nöjd över att jag kom på idén att boka in lite spa under vistelsen i Åre, verkligen välbehövligt och jättetrevligt!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.