Nettan

Mot Kolmården och övernattning i Norrköping

Då hela fredagen skulle spenderas på Kolmården så passade vi på att boka in oss på Scandic i Norrköping Nord mellan torsdag – fredag. Jag kom ifrån jobbet redan kl.13 och Magnus var ledig, så bara att hämta upp väskorna och åka så fort barnen slutade skolan. Som vanligt så var det ju en del köer, framförallt i höjd med Södertälje, så ett snabbt stopp för lite kaffe och smoothies på McDonalds innan vi fortsatte.

image

Så god Frappe som McDonalds har!

Incheckningen gick jättesmidigt och barnen fick med sig varsin liten påse med pyssel, sånt uppskattas mycket! Lämnade av väskorna på rummet innan vi tog oss ned till hotellets pool och relaxavdelning, vi hade ju sett det redan innan att de skulle finnas så barnen såg verkligen fram emot att få ta sig ett dopp. Lagom stor pool och mysig relax, bastu i vardera omklädningsrum. Något kallt i vattnet, men så är jag lite kräsen på den biten också, men jag var i ett tag iallafall med barnen.

image

Ett helt ok rum, badrummet var nyrenoverat och jättefint, vi fick välja på bäddsoffa eller våningssäng till barnen. Vi valde bäddsoffa och bäddade ut den först när det var dags att lägga oss så vi fick lite mer utrymme innan.


image image

image image image

Riktigt härligt att få lite tid med familjen, helt själva var vi också stundvis i poolavdelninge.

Vi passade på att sitta länge i bastun, så härligt! Sen gjorde vi oss i ordning för middag.

image

Så middag blev det först runt 19 tiden och då valde vi att gå till restaurangen på hotellet, hotellet ligger en bit ifrån stan så att ta bilen in dit kändes inte så lockande. De hade barnbuffé som såg bra ut, Hampus valde det. Jennifer ville inte ha buffé och hon tål inte heller mjölk, så kocken kom ut och så fick vi bra hjälp. En ceasarsallad utan parmesan och dressing, men med massor av kyckling, bacon och olivolja.

Jag valde en biff och Magnus skaldjursgryta, helt ok men inget speciellt. Sen  blev det även dessert för oss allihopa och de var  förvånansvärt billiga och de vi fick in var stora portioner och jättegott.  Priset var ungefär som andra restauranger tar för en liten chokladtryffel till kaffet, och här fick vi en jätteportion som vi kunde vara 2 och dela på!

image image

 

Redo för middag, mysig lobby på hotellet!

image imageimage image

Perfekt litet avbrott från vardagen att ta in på hotell så här!

Efter middagen gick vi upp på rummet och kikade lite på tv och myste, hade även med oss kortlek och yatzy. Det härliga med att bo på hotell är just att man inte kan göra så mycket utan kan passa på att bara koppla av.

Hotellfrukost är ju alltid så gott! Tycker att de hade ett väldigt bra utbud och det jag var mest positiv över var utbudet för Jennifer som äter mjölkfritt. Jag hade skrivit redan i bokningen på önskemål/övrigt att v i önskade mjölkfritt till frukosten, så när vi checkade in så meddelade receptionisten att de hade mjölkfria alternativ framme. Inte alltid det finns faktiskt. Ibland får man fråga så har de i köket, någon gång har de fixat stekt ägg osv. Men det här var faktiskt väldigt bra.

image

Havredryck, soygurt och mjölkfritt margarin! Jennifer var jättenöjd och testade allt 😉

image

Jag slog till på stort och laddade upp med två tallrikar, sen var vi mätta och belåtna och åkte vidare mot Kolmården.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.