Nettan

Italiensk mandel och citronkaka

När jag hade Meandi visning för ett tag sedan så testade jag ett nytt recept då jag ville bjuda mina gäster på fika. Då jag själv har lite svårt för väldigt söta saker (men gärna bakar och bjuder andra på) så hittade jag en kaka som verkligen tilltalade mig, ett italienskt recept.

 

3 dl mandelmjöl + 2 msk till formen

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 citron

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl mild olivolja

50 g flagad mandel

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en form och ströa med 2 msk mandelmjöl.

Vispa ägg och socker poröst.  Blanda de torra ingredienserna, utom mandeln.

Skölj en citron och riv bort skalet, pressa ur saften i ett glas.

Vänd ned mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och olivolja i bunken med ägg och socker. Rör ihop allt till en smet.

Häll smeten i formen och strö över mandeln. Grädda i ugnen i 25 minuter.

Pudra över florsocker när den svalnat om så önskas.

Servera med lättvispad grädde. Jag smaksatte 3 dl grädde med 1 msk lime curde och 1 tsk vaniljsocker, vilket var väldigt uppskattat!

Till kakan serverade jag kaffe eller te då det var en söndagskväll, men kan med fördel serveras med ett glas prosecco.

image

 

image

 

Detta gick snabbt att baka och mycket uppskattat av både barn och vuxna!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.