Nettan

Julgodis

Hemmagjort julgodis är väldigt gott, men även så enkelt att göra så jag ser ingen anledning att köpa färdigt. En del godis gör jag själv där de är få moment och som inte är så ”barnvänliga”, men även barnen måste få vara med så lite julgodis blir anpassat så barnen kan vara med och baka. För tyvärr så är det mycket varma moment när man bakar julgodis som ej lämpar sig för att ha barnen med.

Här hemma får vi även göra om vissa recept så de blir mjölkfria, tyvärr funkar det inte på allt men så långt det går så gör vi mjölkfritt då dottern ej kan äta/dricka mjölk.

Knäcken och kolan är inga problem att göra mjölkfri, bara byta vanlig grädde mot Alpro soja. Skrev om det HÄR förra julen.

En variant av Rocky road gör jag också mjölkfri och på ett sätt så det blir roligt för barnen att vara med, får återkomma om det senare idag efter att vi gjort det 🙂

Nu har jag och sonen iallafall fått ihop en Wienernougat och en Amerikansk chokladfudge, vi gjorde dessa två just nu då dottern städade sitt rum och inget av recepten går att göra mjölkfritt. Eller har någon bra förslag på mjölkfritt alternativ till kondenserad mjölk och mjölkfri nougat?

Wienernougaten är jätte enkel, bara smälta nougat och choklad, sen blandar man i mandeln och ned med smeten i en form så det får stelna 🙂

Receptet jag använder mig av är 250g nougat, 150g mörk choklad och 100-150g flagad mandel.  Jag rostar gärna mandeln lite lätt i stekpanna innan jag blandar ned den i chokladsmeten. Tycker att det blir en lite djupare smak på det färdiga resultatet då.

Sen ned med allt i en fyrkantig form, ca. 10*10cm och klädd i bakplåtspapper. När det stelnat så skär man små fyrkanter av wienernougaten.

image

 

Återkommer med recept på Amerikanska chokladfudgen, den är en riktig favorit och återkommer varje år på dessertbordet till jul.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.