Nettan

Safari på Kolmården

En av höjdpunkterna på Kolmården var helt klart Safarin, man åkte i en gondol som gick mellan 2-20 meter över marken och under en fanns alla möjliga olika djur. Det var allt från björnar och Älgar till mer exotiska djur som Giraff och Lejon.

Som sagt, en riktig favorit hos hela familjen!

Första dagen på plats så var det inte alls mycket folk i parken, så kön till Safarin var näst intill obefintlig. Men igår så märkte vi redan när vi svängde in på parkeringen att det var betydligt mer folk på plats. Vi gick till Safarin mitt på dagen igår och då var det kö, tror att vi fick vänta i 20-30 minuter innan vi kom fram. Men vi hade tur, för precis efter så blev kön ännu längre och måste nog tagit upp emot den dubbla tiden…

Själva safari turen tog en halvtimme, hela tiden så var det en röst som pratade om de olika djuren vi åkte förbi så man hade hade tiden koll på vad och var man skulle hålla koll.

Favoriterna hos barnen var nog Björnarna eller speciellt björnungarna som var väldigt lekfulla och roliga att kika på, Savannen där det fanns bland annat Zebror och Giraffer. Lejonen såg de verkligen fram emot men tyvärr låg mest och sov båda dagarna då vi åkte förbi.

 

IMAG3361 IMAG3359

 

Barnen vid entrén till Safarin 🙂

IMAG3477 IMAG3352 IMAG3350

 

Man fick plats 8 personer i varje gondol, första dagen fick vi en för oss själva då det inte var någon kö. Andra dagen delade vi tillsammans med ett annat par då de var så lång kö.

 

IMAG3356

Här bor Lejonen, men som sagt så låg de mest och latade sig när vi åkte förbi under båda dagarna.

IMAG3473

Lama och afrikansk Vildhund, men vildhunden har så kamouflerande päls så de syns inte på fotot.

IMAG3479

 

Giraffer 🙂

 

Ska se sen om jag fick bättre bilder med kameran, de här är bara mobilbilder.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.