Nettan

Bilsemester

Vi har suttit hemma och planerat en riktig bilsemester nu till sommaren, ska faktiskt bli riktigt kul! Annars är vi nog en ganska så typisk charter familj, bekvämt och enkelt ska det vara 🙂 Men jag vet att jag har åkt runt i Sverige på bilsemestrar när jag var liten och jag har bara bra minnen från det, så varför inte göra detsamma med min egen familj. Magnus har även han åkt mycket på bilsemestrar, och han har faktiskt varit långt ned i Europa med bil och det är bra mycket längre än vad jag har kommit.

 

Vi satt och kikade på Danmark och Legoland i våras, tänkte boka men så visste vi inte när vi kunde åka. Sen blev det ju såklart fullbokat innan vi väl hade bestämt oss… Så började barnen prata mer om Kolmården, Furuvik och åka på Finlands kryssning så då kikade vi inte mera på Danmark. Men så för några dagar sedan så kom Legoland upp på tal igen, vår semester börjar om 3 dagar och vi har fortfarande inte bokat något. Snacka om att vara ute i sista sekund 😉

 

Drömmen hade ju varit att tillbringa 1 vecka på Lalandia i Billund, alldeles intill Legoland. På Lalandia  kan man bo i jätte moderna hus, kan inte ens kalla det camping. De har ett gigantiskt vattenland, lekland, bowling, minigolf, restauranger m.m. listan skulle kunna göras hur lång som helst… Så är det gångavstånd till Legoland, en nöjespark som mina barn pratar om väldigt mycket och gärna skulle vilja besöka.

Roligt för barnen att bo där det kryllar av andra barn de kan leka med, bada hela dagarna oavsett väder då de även finns stort inomhus äventyrsbad. Ett riktigt härligt ställe!

Dessvärre så var det väldigt uppbokat, så även Hotell Legoland som vi kikat på innan. Men vi hittade en annan Camping med stugor, inomhus bad och nära till stranden. Inomhus badet känns bra för Danmark är ju precis som Sverige, lite oförutsägbart när det kommer till vädret.  Tror att det kan vara riktigt mysigt. Lekparker där barnen kan träffa nya kompisar och stora ytor för massa bus 🙂

 

21824 LEGOLANDcom La_1D8827

 

 

Men min riktiga dröm semester när det kommer till bilsemester är södra Tyskland och över till Frankrike. Åka runt i Moseldalen som är otroligt vackert, besöka vingårdar och bo på mysiga Bed and Breakfast. Åka över till Frankrike och Champagne, och för barnen så kan man ju även besöka Euro Disney 🙂 Har gjort en sådan resa tidigare, men då var jag gravid och kunde ju inte alls få njuta av alla goda viner och champagne. Så det vill jag mer än gärna göra  om!

Sist flög vi till och från Tyskland men skulle nog kunna tänka mig att bila ned om man har tid på sig och kan göra flera stopp längs med vägen.

restips-tyskland-cochem-3173

 

När jag var liten så brukade jag campa, vi hade då husvagn. Kommer ihåg att det var härlig stämning, bara att gå utanför husvagnen så träffade man på nya kompisar att leka med 🙂 Tycker om mysiga campingplatser som angränsar till någon sjö eller hav och har strand. Men den bilsemestern jag har starkast minne utav är när jag åkte med mina föräldrar och ena husvagnsdäcket rullar förbi fönsterrutan….. 😉 Har för mig att det var Kolmården vi skulle till då.

 

Jag vet att jag på jobbet fått en del förfrågningar om Tyskland, stora badhotell i norra Tyskland som vad jag förstått ska vara lite likt Lalandia, skulle vara kul att veta lite mera om. I Tyskland så har de ju även en del häftiga nöjesparker som barnen skulle älska! Kan ju bli en bra kombination med vingårdar och nöjesparker 😉

 

Har ni några bra semestertips om man vill ge sig iväg med bil, eller kombination bil och båt? Någon som testat på Tyskland kanske, verkar vara ett spännande resmål faktiskt?

Här har jag hittat härlig inspiration och just nu har de en tävling om platser till ”Bloggbussen goes bilsemester” vilket låter riktigt kul 🙂

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Melinda

    Hej!
    Roligt att ni också är med o tävlar.
    Ja, Tyskland och Frankrike är fint. Dit skulle jag med vilja åka!!
    /Melinda

    sohlsidan.blogspot.se