Nettan

Inspiration till balkongen

Sitter och letar inspiration till balkongen, vi har tänkt att göra om där men inte riktigt bestämt hur vi vill ha det.

Vi började fundera redan förra sommaren, förslagen har då varit soffa och någon fåtölj och bara ett mycket litet bord. Tanken är då att det går att sitta där på dagarna och sola lite och kvällstid kanske gå ut och sätta sig med en drink före eller eter maten.

Det andra alternativet är ett bord och stolar för fyra så vi kan sitta där och äta, då kan v inte ha ex någon solstol utan det får bli en matplats. Nu kan v inte ha jätte stort bord, men lagom så man kan sitta fyra stycken och äta på mindre tallrikar. Vi har ex ett par assietter som är så pass stora att det funkar jätte bra att äta varmrätt på dom.

Hittade en bild från Ikea som jag tycker känns som en bra inspiration

 

Screenshot_2014-04-20-19-38-02

 

 

Vi kikade vidare på bänkar och kom fram till att 2 bänkar kanske kan bli en jätte bra lösning , sätta ihop de i hörnet och ha en del kuddar  där. Då kan man ju faktiskt sitta flera än 4 stycken om man tränger ihop sig lite.

Som det är nu så har vi ett lite för stort bord, så vi kan bara ha 2 stolar och de är 2 stora stolar vi har. Känns inte optimalt för en familj på fyra…

 

Hittade den här bänken som är 120 cm lång, så 2 såna så borde man kunna sitta minst 4 personer.

image

 

Och så ett fyrkantigt bord, så kan man göra i ordning bänkarna med lite kuddar så passar det både som lite myshörna och att sitta där och äta.

 

Alternativt en soffgrupp, då kan vi ha en fåtölj och soffa stående tillsammans hela tiden, byta ut mot ett lite mindre bord tror jag. Kanske ett sattsbord så man kan dra ut när man väl sitter där men tar mindre palts så man kan gå förbi ordentligt när man inte sitter ned. Den andra fåtöljen får vi ha vi andra änden av balkongen, men då lätt att flytta fram om man vill använda den.

 

image (1)

 

Tror att vitt kan vara ett bra val för att det ska se större och luftigare ut än vad svart gör.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.