Nettan

Nytt träningsupplägg

Igår hade jag tid på gymmet med en instruktör, bokade in det förra veckan då jag kände att nu är jag där så ofta att jag måste lägga om mitt träningsprogram och få flera övningar som stärker ryggen och axlar.

Efter ett antal år nu med träning på gym så känner jag mig fortfarande ganska så vilsen, när jag var yngre så var det dans som gällde. Konditionen var på topp, dans är verkligen en bra konditionsträning! Styrka körde vi en hel del, då alltid i form av ex armhävningar situps m.m. som man göra på matta, så erfarenhet av gym har jag inte.

Så när jag har tränat på gym så kör jag kondition/uppvärmning på crosstrainer, sen hantlar och sen går jag över till matta och pilatesboll.

Men nu har jag fått några maskiner instruerade som kan passa mig, skönt att veta hur man använder dom 😉 Men kommer bli mestadels träning med fria vikter och på matta även i fortsättningen, då det passar mig och min kropp.

Skillnaden nu är att jag kommer att varva mellan 2 olika upplägg. Har ett pass för axlar, rygg och armar och sen har jag ett pass för ben. Kommer träna mage på båda passen men med olika övningar. Så tanken är 4 pass i veckan och då varva mellan dessa 2 upplägg. Blir det 3 pass så kommer jag göra ett ben pass, ett pass för rygg, axlar och armar och sen det 3:e passet blir en kombination av de två med vissa utvalda övningar.

Många övningar är sånt som jag kan göra hemma också, vilket underlättar så man inte tappar massor om man ex är hemma några dagar med sjuka barn eller liknande. Eller som när det är lov, långhelg och sånt då barnen är hemma och det kan vara svårt att komma iväg.

Dels så kommer jag att få ut mera av träningen nu när jag fokuserar på olika muskelgrupper olika pass, men sen så tror jag att det kan motivera mera att köra på 4 gånger veckan då det blir mera variation nu 🙂

 

Den här veckan har det hittills blivit ett styrkepass hemma, träning på gymmet i Tisdags, igår var det gymmet igen med instruktören, idag kör jag en vilodag för att sedan vara på gymmet imorgon igen.

Nästa vecka måste jag köra måndag, tisdag och onsdag för sen är barnen hemma och lediga torsdag och så åker vi till Cypern på fredag. Träningskläderna och gympaskor kommer självklart att packas ned i resväskan! 🙂

trc3a4na1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.