Nettan

Mera mat

När vi började med Linas matkasse så hade vi Barnkassen, lite enklare och mer lättlagade recept. Varje vecka var det 1 rätt som var med någon sorts hel/halvfabrikat, tex färdig sås eller liknande. Blev ett uppehåll under jul och sen när vi skulle börja igen så blev det inte förrän Februari då vi var bortresta sista veckan i Januari och för oss passar jämna veckor bäst med Linas matkasse.

Så nu när vi börjat om så har vi valt originalkassen, här laga allt från grunden. Inte lika ”barnvänliga” recept, men man kan ju alltid välja att ex krydda mindre, servera grönsaker bredvid och liknande. Tidsmässigt så tycker jag inte att det är så stor skillnad, förutom den där rätten som annars fanns med med någon färdig sås el. liknande.

Jag gillar att det är så mycket färska grönsaker till maträtterna, och även riktigt bra råvaror överlag.

Vi beställer även fruktkassen, ca.4 kg blandad frukt. Och det går verkligen åt här hemma och Hampus tycker det är jätte spännande att se vad för frukt vi får hem 🙂

 

Det är så skönt att få 5 rätter att laga med alla ingredienser hemma, för det är just fantasin som tar slut ibland (läs, för ofta…) så då bläddrar man bara i recepthäftet och väljer ut den man känner mest för just den dagen 🙂

 

I fredags så gjorde vi kycklingklubbor med coscos från kassen, det gillade jag 🙂

Nu var inte dottern hemma i fredags men annars så är den här rätten jätte bra om man ska laga mjölkfritt, vi serverade en yoghurtbaserad sås till men man kan ju göra en på majonäsbas eller som Jennifer brukar göra, ta sweet chili sås.

coscos sallad gör jag lite då och då, blir med grönsaker vi har hemma, ibland bara som de är och ibland steker jag på lite grönsaker i soja och sweet chilisås och blandar ned i coscosen. I just den här rätten så  blandade man i fänkål som gått färdigt i ungen tillsammans med kycklingen i coscosen , riktigt gott! Sen brukar jag servera med kycklingklubbor eller lax.

 

IMG_20140221_200949

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.