Nettan

Skillnad på semester och semester

Vilken skillnad det är på semester och semester, en vecka i Åre är ju som ett rejält träningspass! 😉 Vi har tagit sovmorgon nästan varje dag, trotts att vi gått och lagt oss tidigt. Och med tidigt för oss så var det vid 22-23, redan klockan 21 började vi gäspa.. 😉 Hemma så blir det aldrig sängen förrän efter kl.01, och Magnus som oftast jobbar till 00.30 och sen har 1 timmes resväg hem också.

Trött i kroppen har man varit också större delen av tiden, men ändå på ett positivt sätt. Man känner att man har gjort någon nytta och inte bara latat sig hela dagen 🙂

Och så tänkte jag på maten….. 🙂

Första dagen så kom vi fram vid 16.30 och åkte och lämnade av all packning i stugan och sen begav vi oss ned till backen för lite kvällsskidåkning 🙂 Efter det vid 20-tiden så köpte vi med oss pizza till stugan.  Dagen efter så var vi helt slut efter en heldag i backen, då blev det stuvade mackaroner och falukorv. Har nog aldrig smakat så gått som just då 😉 Sen under vardagarna så var det gulashsoppa, fajitas och lassagne, jätte gott. Vi hade lite mat vi lagat hemma med oss vilket var så skönt då vi kom hem från backen, satte oss i bastun och bara värmde på maten. Vilket kändes lyxigt att slippa hålla på med matlagningen när vi hade semester.

Sen fredag och lördag så var det restaurang som gällde, att det blev just till helgen var en slump faktiskt. Ena restaurangen hade fonduekväll just på fredagen och Jennifer fyllde år i lördags. Annars hade nog restaurangbesöken lika gärna varit tisdag och torsdag när det är semester,

Mer om restaurangbesöken och helgen kommer 🙂

Till lunch så var det korv med bröd, de grillade vi i en liten stuga i backen. Jätte mysigt och smidigt! En dag åt vi lunch på restaurang, men då vi hade skidskoletider att passa så blev det stressigt och galet dyr, så det kändes inte värt det.

Skillnad mot när vi var ex. på bröllopsresa och åt a´la carte lunch varje dag med ett glas vin till 😉

Ja, det är skillnad på semester och semester och de är svårt att jämföra en vecka i Åre mot en vecka i Grekland. Solsemester blir ju mer avkoppling och skidsemester är en väldigt aktiv form av semester. Och jag gillar båda varianterna lika mycket!

 

DSC02877

 

 

Lite lyxade vi till det i stugan, som i Onsdags när vi fick besök av Emilie, då lagade vi fajitas (lyxigt va 😉 )och öppnade en flaska bubbel. Dukade med servetter också 🙂 Man får ju anstränga sig lite när man får gäster…. 😉

Va ett väldigt trevligt besök, länge sen vi sågs sist. Emilie har bott i Stockholm i omgångar sen vi tog studenten i Åre, andra året i gymnasiet så bodde vi ihop faktiskt. Hon blev kvar till på Torsdagen och då åkte jag och Emilie ner till Åre by och åt lunch och kikade runt lite.

DSC02906

 

Vår standardlunch, grillad korv med bröd! De var riktigt gott och barnen smällde i sig lunchen 🙂

 

DSC02908

DSC02946

 

 

Och såhär brukade frukosten se ut! 😉 Nej, det var Jennifers önskemål på hennes födelsedag, hon sa att hon ville ha glass och grädde till frukost. Gissa om hon blev förvånad när hon faktiskt fick det! 🙂 Självklart toppad med favoritchokladen från Åre chokladfabrik, polka bräck.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.