Nettan

Jualfton – Mat

Jag tycker m julen och all mat, men har jätte svårt när det är för mycket framme på en och samma gång. Blir det ett alldeles för stort julbord så äter jag nästan ingenting för jag blir mätt bara av att titta på det.

 

På julafton så kom min mamma och systrar över på Brunch, precis som förra året 🙂 Vi dukade då upp julskinka, olika sorters bröd, ost, pastej, kallrökt lax och äggröra. Perfekt att äta vid 11.30, innan dom kom tog vi bara en knäckesmörgås till frukost så vi inte skulle vara vrålhungriga 🙂

Sen kom tomten och då blev det lite kaffe bara, tänkte duka fram lite fika men kände att det skulle vi inte få i oss. Så godiset dukade vi fram sen istället när vi tittade på Kalle

 

IMAG0549

 

Sen när vi fick gäster på kvällen så blev det julbord, men vi skippade en hel del av de om kanske brukar vara på det traditionella julbordet som rödkål, grönkål, julkorv, bruna bönor, sylta m.m.

 

IMAG0562

Vi hade 5 sorters sill, våra gäster hade med sig inlagd och romsill, vi gjorde en currysill, örtsill och en ny som vi aldrig testat tidigare med västerbottenost och OP i.

Kallröktlax som vi serverade med fänkål, apelsin och granatäpple. Egengjord gravlax och så en ett nytt recept med lättgravad och halstrad Samlalax som var jätte god.

Ägghalvor med hemmagjord skagen och några med löjrom. Laxröra, laxpate och varmrökt lax.

 

IMAG0563

 

Stort fat med kallskuret, rödbetssallad och en citrussallad med ruccola, spenat, apelsin, blodapelsin, stiltonost, rostade pinjekärnor och rödlök.

Smör, bröd och lite ostar.

 

IMAG0564

 

På spisen hade vi hemmagjorda revbensspjäll och köttbullar, prinskorv, potatis och så en janson som min farfar hade med sig.

IMAG0565

 

 

Efter maten så dukade vi upp med julgodis och så brukar jag alltid vilja ha fruktsallad efter julbordet, tycker det är väldigt fräscht och gott efter all mat.

Hemmagjort godis som Rockyroad, variant på Rockyroad men utan dumle och med fin 70% choklad som var mjölkfri, mjölkfria chokladkolan, mjölkfri knäck, wienernougat och Amerikansk chokladfudge. Vi hade även fått lite polkagrisar i olika smaker och Anthon Berg choklad av min mamma som vi ställde fram. Och 2 sorters lakrits från Granit, en med chokladöverdrag och en med chili.

Vi ställde också fram marsipanen som barnen hade fixade med tidigare under dagen 🙂

IMAG0586 IMAG0584

Jag lovar att vi blev mätta! 🙂

 

Kvällen avslutade jag och Magnus med ett glas skumpa och så tittade vi på Ett päron till farsa 🙂

 

IMAG0589

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.