Moa

Är du gravid?

Den här veckan har jag verkligen mått så fruktansvärt dåligt, jag som trodde sjukdomarna äntligen var över. Tji fick jag! Vaknade upp utan röst igår, kunde knappt prata alls! Så frustrerande. Nu är den tillbaka litegrann iallafall så det går att få fram några ord.

Var ute en stund i solen och sög i mig lite d-vitamin också. Kändes bra att få lite friskluft och att kunna gå barbent.

La upp bilden ovan på instagram och skrev just det, hur mycket jag älskar vädret nu! Tänkte inte så mycket mer på det än att det var en vanlig selfie, inte ofta det händer dock! Men tog inte lång tid innan de första kommentarerna började trilla in.

”Är du gravid?” ”Ska Esther och Sally bli storasystrar?”

Var tvungen att titta på bilden igen, är det en gravidmage där eller? Hade inte ens tänkt att ni skulle tro det, men å andra sidan folk älskar att spekulera. Jag å andra sidan älskar godis, chips och bullar och då kan man inte ha en helt platt mage. Det är helt okej för mig.

Vad som inte är okej är att ställa dessa frågor till någon. Man vet aldrig om personen är osäker i sig själv, kanske har en ätstörning eller bara mår allmänt piss i sin kropp. Man vet inte heller om personen i fråga kanske inte önskar något hellre än att vara gravid (detta stämmer på mig för jag hade gärna varit det). Personen kanske precis fått missfall, kämpar med ivf eller vad som helst. Det är helt enkelt inte en fråga man ställer. Jag är faktiskt förvånad över hur många som inte vet det.

Nu är jag tillräckligt trygg i mig själv för att inre bli ledsen över kommentarer likt dessa. Jag älskar att gotta mig och hatar att träna så vad jag får för mage är ju rätt givet. Och den är också fin, precis som allas kroppar.

Däremot vet man aldrig hur andra tar det och det är därför det aldrig någonsin är okej. Hade jag varit gravid hade ni dessutom förmodligen vetat det eller fått veta det framöver, det är något man berättar när man själv vill och igen annans ensak.

Nu har jag tjatat klart men jag tycker just detta är så viktigt så jag vill verkligen att ni kommer ihåg det här nu. Kommentarer likt dessa kan göra någon illa, så sluta bara. Låt allas magar, graviditeter och icke graviditeter vara. KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. barnamor

    Hade blivit ledsen, har tillräckligt med hjärnspöken och en ätstörning i bagaget. En sådan kommentar skulle kunna trigga igång något om den blivit sagd till fel person…

  2. Pernilla

    Bra att du är trygg i dig själv, jag hade brytit ihop fullständigt över en sån okänslig fråga för ett par år sedan då jag kämpade för att bli gravid krävdes fyra sena missfall (v14 åh framåt) på fem år innan jag äntligen fick bli mamma åh nu är jag en stolt mamma till tre gossar. Glad påsk till dig åh din fina familj

  3. Ronja Andersson

    Precis vad jag tänkte när jag såg första kommentaren på instagram. Blev ledsen av att se att folk tar sig friheten. Som sagt man vet aldrig vad personen på bilden kämpar med. Följer serien och älskar eran familj, du är skit snygg och din kropp är jätte fin! Ha en underbart bra påsk tillsammans med din fina familj! Ni rockar!??