Moa

Våra semesterplaner

Jag är verkligen i sommaren nu! Mina tankar för tillfället kretsar bara kring sommaren och allt vi vill göra då. Så mycket som jag tänker på sommaren just nu har gjort att jag verkar tro att det är sommar om en vecka haha!

Men vi har så roliga saker som vi vill göra i sommar att jag inte kan låta bli. Vi har nästan helt bestämt oss för att bila genom Europa! Det är inte helt hundra bestämt ännu men det lutar verkligen mot det.

Vi funderar isåfall på att bila och tälta, kanske bo på lite olika B&B’s också. Jag är lite sugen på att köpa en skåpbil och göra om så man kan sova i den då jag är lite rädd för att tälta. Det känns lite läskigt att vem som helst kan komma åt en i tältet. På något vis känns det tryggare i en bil.

Visst ser det mysigt ut? (Bilder från Pinterest)

Men Kristoffer tycker att det känns som lite mycket jobb att renovera en hel skåpbil och dessutom verkar det väldigt svårt att hitta en med fler än 3 säten. Så nu lutar det som sagt mot att tälta och ibland kanske ta in på vandrarhem eller likande.

(Bilder från Pinterest)

När jag ser sådana här bilder blir till och med jag sugen på att tälta! Så förhoppningsvis kan jag komma över tält/mördare-rädslan lagom till sommaren. Håll tummarna för det.

Vi har inte gjort upp någon klar rutt än men vi vet att vi vill ner till Italien och Kroatien. Jag såg så fina bilder från Montenegro så jag blev sugen på att åka dit med, men vi har tyvärr bara 3 veckor så troligtvis hinns inte det. Att stanna i alperna är iallafall ett måste. Jag fick tips om Hopfgarten i Österrike på Instagram så där blir det garanterat ett stopp. Även Cinque Terre i Italien såg magiskt fint ut, och Venedig är det väl inte bara jag som verkligen vill besöka?

Tipsa mig gärna om ni har guldkorn i Europa som vi inte får missa! Det kan vara allt från en mysig sjö att stanna och bada i, er favoritstad eller varför inte en resturang där maten är fantastisk!

Jag hoppas verkligen att detta blir av och att inget sätter käppar i hjulen för den här resan. Det vore verkligen så fantastiskt roligt och något jag velat göra så länge! Är såklart lite orolig hur det ska gå att åka så mycket bil med tjejerna, att vi tar oss vatten över huvudet om vi åker men man får ta många stopp och inte stressa tror jag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Beroende på hur länge ni tänkte vara borta hade jag nog satsat på att hyra husbil istället. Ni lär trots allt komma billigare undan så än att t.ex. köpa en skåpbil och bygga om och mycket mindre bökigt och omständigt än att slå upp ett tält. Så jäkla smidigt också att ha allting med sig hela tiden: toalett, kylskåp, kök och säng. Så praktiskt att kunna stanna var som helst och så jäkla mysigt att övernatta i. Vi åkte till Lofoten en vecka i höstas med husbil och vi blev överförtjusta, kan varmt rekommendera husbilssemester!