Moa

Vilken bärsjal eller bärsele är den bästa?

Det här inlägget innehåller adlinks. 

Ni frågar mig ofta när jag lägger upp en bild på Sally i bärsele/bärsjal vad jag rekommenderar för någon. Att svara i kommentarsfältet på Instagram blir oftast så otroligt långt så nu har jag sammanställt ett helt inlägg om just detta!

Jag äg faktiskt inte jätteinsatt vad det finns för olika slags bärdon. Jag vet att det finns en hel mängd olika och att det är en djungel. Därför är det ju inte säkert att de jag gillar är något för just dig utan testa er fram så kommer ni hitta det som funkar!

Nät Esther var liten hade jag en babybjörn originalsele, vilken jag absolut inte rekommenderar någon. Så oergonomisk för både mamma och bebis. Gjorde ont att bära i och barnets höfter belastas fel.

Den första bärsjalen jag hade köpte jag när jag var gravid med Sally. Det var en Aldoria trikåsjal i bambu, HÄR hittar ni den. Så otroligt mjuk och lätt att knyta med. Rekommenderar verkligen den till alla som ska få en liten nyfödd. Att bära så små i trikå är så gosigt.

Jag tycker också att dessa från Coracor är så fina! Nu är Sally för stor för trikåsjal men hade definitivt velat prova en om vi får ett till barn. Alltså den leopardmönstrade är ju drömmen, HÄR hittar ni dem.

Vi har två selar hemma just nu som båda är helt otroliga på varsitt sett.

Först ut är vår Tula free to grow i färgen Grace. Denna är amazing och Kristoffers favorit av våra selar. Så mjuk och avlastar på ett fantastiskt sett. Denna selen växer med barnet från nyfödd upp till 20 kg utan att behöva använda spädbarnsinlägg. Vi gillar verkligen den och som jag förstått det är det en väldigt populär sele i bärkretsarna. Finns i tusen olika färger med! Likadan sele men annan färg HÄR

Vår andra sele är en Integra med tyg från Sjala, alltså är det sjaltyg som gör den extra gosig. Denna är min favorit då den är väldigt lätt att knäppa själv, man korsar nämligen axelbanden bak och den kan spännas åt lättare än Tulan tycker jag. Den har inte heller ett tjockt vadderat midjeband utan är väldigt nätt. Passar mig som är ganska kort och liten helt enkelt! Tar dessutom ingen plats i väskan eftersom den är så liten?

Vi har den i minsta storleken som ska funka upp till ca 2 år, men går nog längre för oss eftersom Sally är en mini. Dessa samarbeten Sjala integra emellan säljs ofta slut snabbt och är i limited edition så man får vara snabb om man vill roffa åt sig en. HÄR kan man köpa, finns några kvar vad jag kan se. Annars kolla begagnatmarknaden, de dyker upp ibland.

Vi har utöver våra två selar även en ringsjal. Denna är från Wildbird i färgen Summer. Den är gjord i 100% lin och jag älskar den. Så otroligt fin, blir mjukare ju mer jag använder sen och dessutom sval på sommaren. Så mycket wow på den här sjalen.

Ni hittar wildbirds sjalar HÄR. Tänk på att det blir tull om ni beställer från USA.

Jag har också haft en vävd sjal och den här vävda ringsjalen från yaro. Just då fick jag inte till att bära i ringsjal, jag tror att Sally var lite liten då. Men jag tycker verkligen att denna är superfin och bra förstagångsringsjal då den är relativt billig. Ni hittar den HÄR.

Hoppas ni som frågat fått bra svar här. Fråga i kommentarerna annars så ska jag svara! KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny Fager

    Vilka av dessa bärdon har du kunnat amma i? 🙂 Försöker hitta ett bra alternativ som jag kan amma min 3-veckors plutt i!

    1. Moa Hannah

      Jag har kunnat amma i alla dessa, i selarna har jag bara spänt upp axelbanden så hon hamnat längre ner. Men till en så liten skulle jag verkligen rekommendera aldoria sjalen om du vill sjala, den är så mysig! Kram