Moa

Hur redigerar jag mina bilder?

En fråga jag väldigt ofta får på min instagram är hur jag redigerar mina bilder. Det är en så svår fråga att svara på då det helt beror på bilden, varje bild är unik och ingen redigeras exakt likadant som den andra. Men jag har ju självklart en rutin, så den tänkte jag dela med mig av.

Jag fotar i princip alla bilder med min systemkamera, Nikon d5100 och ett 50 mm fast objektiv. Det händer att jag fotar med standardobjektivet men det är så värdelöst att jag helst undviker det. Måste verkligen köpa ett bättre zoomobjektiv!

När det kommer till redigeringsprogram så redigerar jag oftast bilderna på telefonen, i Lightroom CC och VSCO. Det händer att jag redigerar vid datorn i Lightroom men oftast inte, speciellt inte om jag snabbt vill redigera bilden? I VSCO brukar jag oftast använda filterna A4, A6 eller 04 beroende på!

Här ser ni två olika exempel. Till vänster är de oredigerade bilderna och till höger är de redigerade. På den övre har jag bara lagt på filtret 04, jag har inte ändrat något annat med ljuset alls. Medan den undre bilden är redigerad både i Lightroom där jag gjort gjorde oss ljusare utan att påverka solnedgången allt för mycket. För att göra detta använder man ett verktyg för selektiva redigeringar (man markerar ett specifikt ställe på bilden genom att måla med en pensel). Sedan har jag lagt på ett filter i VSCO, tror jag valde A4 till denna bilden! Så det är verkligen olika, men jag rekommenderar er att ladda ner dessa två appar och bara prova er fram. Det är så kul!

En till bild som tog lite längre tid var denna. Den här bilden består faktiskt av två stycken som jag klippt ihop i appen Photoshop mix. Orginalbilderna ser ni här nedanför?

Som ni ser så är ballongerna inte centrerade över tjejerna på bilden där de pussas. Därför tog jag bara en annan av alla bilder jag knäppt och klippte ihop samt gjorde ballongerna lite större. Även snöret som ballongerna hänger i redigerade jag bort i Lightroom CC. Sedan la jag på skimmer i appen LD och filtret A6 i VSCO. Jag har även ändrat skuggor, ljus, temperatur, kontraster osv på denna endel. Men som sagt, bara prova er fram tills ni hittar ert sätt att redigera. Inget är rätt eller fel. KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.