Moa

Skalkläder eller overall?

Jag ställde en fråga igår på min Instagram om hur folk klär sina barn just nu. Det är ju ett himla mellanväder, ena sekunden är temperaturen runt nollan medan nästa flera plusgrader. Jag tycker det är supersvårt att veta hur jag ska klä barnen till utelek just nu, framförallt Esther som går på förskolan. Sally är lite lättare för jag går faktiskt inte ut i parken om det regnar, jag är inte riktigt så ambitiös, haha.

Esther däremot är ju på förskolan och de är ute i alla väder. Nu är det ju så blött och slaskigt med. En vinteroverall känns för varm och skalkläder för kallt. Jag såg vid lämning häromdagen att många barn hade galonbyxor ovanför vinteroverallerna, känns så himla varmt och knöligt ju?

Jag blev förvånad över hur många som faktiskt skrev och tipsade om just galon, framförallt fodrade galonkläder. Varför är galon ens en grej, varför envisas folk att dra på ungarna det? Alltså det är ju så galet varmt och andas noll. Ja det står emot vattnet men det blir ju blött av svett inifrån istället. Jag menar, regnkläder till vuxna är ju nästintill aldrig i galon utan skal.

Jag har kanske missat det magiska med galon? Det är ju dock otroligt smidigt att torka av all lera från, men annars ser jag inte riktigt fördelarna. Jag tror att vi kommer köra på skalkläder med fleecesetet under framöver, men galonkläderna kanske får hängas fram också, haha. Vet att pedagogerna oftast väljer dem vid extremt slaskväder… Men så svårt med ytterkläder ju, håller ni med?

Hur klär ni era barn just nu?

Esthers underbara skaljacka kommer från Wheat. Hon har även skalbyxor därifrån. Rekommenderas verkligen, vi har aldrig varit med om att de läckt in och kvalitén är super! Ni hittar jackan (fast annan färg) HÄR och byxorna HÄR. Gummistövlarna hittar ni HÄR (på rea nu dessutom så pass på!). Kram på er.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja

    Fina du. Vilken fin blogg du har. Älskar din fanatiska familj <3 Jag själv jobbar på förskola och fodrade gallonkläder är perfekt. Där vi bor har de varit så blött och barnen älskar ju att slänga sig i alla roliga vattenpölar. Har intw upplevt att någon blivit varm och svettig. Men det beror ju självklart på från barn till barn såklart. Ha det fint. Kram

    1. Moa Hannah

      Tack snälla❤️ Ja galon håller ju verkligen bort väta som du säger! Men våra skalkläder har vad jag läst mig till ännu högre vattenpelare så borde väl egentligen fungera lika bra tänker jag? Får prova en extra regnig dag och se om de håller måttet. Kram