Simhud mellan tårna – en mammas liv och plaskande

93 dagar kvar och 0,3 grader i vattnet.

Om 93 dagar kl. 11.30 plumsar jag i Vanån. Ja, plumsar är nog exakt rätt ord. De har ju gjort om startförfarandet
Från och med startgrupp 3 Vansbrosimningen och man möjlighet att starta sin simning direkt efter det att man registrerat in sig i startfållan för sin startgrupp. Tidtagningsregistreringen sker vid strandkanten. Tjoho! Så var det förra året. Man hade ingen chans till förbad -det har ”eliten”. När klockan är 11.30 öppnas startfållan och när man passerar ”registeringen” har man typ en fördröjning på kanske 15 sek – sen börjar en tid ticka.
Så ingen såsning ner i vattnet – utan plums! Kall plums!

Har inte tänkt så mycket på loppet under året, men nu plötsligt så kommer tankarna… Har ju simmat TjejVansbron 2011 och HalvVansbro 2012, dvs ökat distansen varje år. I år är det alltså dags för den 3000 m långa banan. Jag simmade ju halva i somras och det funkade ju. Var apnervös innan båda loppen! Själva simningen är ju inga problem och jag är ju inte där för att slå rekord… svårt när man inte har något att gå på …

För mig är det ff att övervinna älven/ån… det djupa mörka vattnet. Spelar ingen roll om jag ligger och nöter 3000 m i bassängen – att komma ut och simma i 17 gradigt vatten och det är becksvart… det är som dag och natt. Då kommer respekten!
Det enda som oroar mig är alla andra runt omkring mig… och hur de beter sig i vattnet.

I alla fall så ser jag fram emot 7 juli med skräckblandad förtjusning

Nervös Lotta inför första starten 2011…
Tipset är att ligga nära bryggan…eum..jo tjena…


Bröstsim var det som simmades mest detta år.

2012 blev det 50/50 bröst/crawl…

…ska försöka uppdatera uppladdningen from ….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cissi

    Hua. Jag ryser bara jag läser. Skulle aaaaaldrig våga simma så långt i det stora mörka vattnet. Speciellt inte med alla andra flaxandes runt omkring.