Simhud mellan tårna – en mammas liv och plaskande

Vad händer med hundägare när snön kommer..?

Nånting säger ”klick” i skallen – det är uppenbart när snön lägger sig. Nu vill jag säga att det absolut inte gäller alla som har en hund, men många…
Vad svamlar jag nu om då? Jo, denna nonchalans av att plocka upp efter sin hund. På sommaren ligger det inte bajs överallt! Så vad är det då som gör att hundägarna helt plötsligt inte orkar ta upp skiten så fort det blir vitt på marken? Nu har det ju töat ganska rejält i 08-land och redan nu tittar alla bajskorvar fram… de ligger överallt – en del har låtit sina vovvar släppa #2 mitt på trottoarerna.

Jag blir förbannad!

Enligt Stockholms kommun:

Skyldighet:

Som hundägare ska du alltid plocka upp förorening efter hund längs gator och parkvägar. I innerstaden gäller detta alla offentliga platser.

Inne i innerstan är det hårda regler:

22 §
Förorening efter hund skall plockas upp dels på samtliga gångbanor och parkvägar som utgör offentlig plats, dels andra offentliga platser inom följande stadsdelar:

Kungsholmen, Stadshagen, Kristineberg, Fredhäll, Marieberg, Stora och Lilla Essingen, Långholmen, Reimersholme, Södermalm, Riddarholmen, Gamla Stan, Skeppsholmen, Kastellholmen, Norrmalm, Vasastaden, Östermalm, Hjorthagen samt del av Ladugårdsgärdet och del av Djurgården .

Man kan få böter upp till 1000:- spänn om man låter bajset ligga…
Varför bara i innerstaden? Låt det gälla generellt i hela landet!

När snön försvinner helt och bajset ligger i drivor – hur kul är det för de som ska sopa alla gator och trottoarer(=arbetsmiljöproblem)?? Bajset yr!

Ni som nu gör som man ska… ta inte åt er!!! Ni som inte orkar/är för bekväma – eat shit!(bokstavligen)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.