Simhud mellan tårna – en mammas liv och plaskande

Hjärtats ödsliga slag

I går var det mina gamla idol Eva Dahlgrens tur att få sina låtar tolkade i ”Så Mycket Bättre”. Så klart blev det dunderhitsen ”Vem tänder stjärnorna” och ”Jag klär av mig naken”. Laleh och E-type stod för de bästa tolkningarna (precis som förra veckan).
Jag håller med att iom ”En blekt blondins hjärta” var det många som upptäckte henne. Jag tycker dock inte att det är hennes bästa skiva. ”Ung och Stolt” är utan tvekan hennes bästa. På den finns ”Hjärtas ödsliga slag” som enligt mig är hennes allra bästa låt. Texten är underbar och det är dessutom en duett med en annan av mina favoriter från förr – Uno Svenningsson. Hans röst kompletterar Evas lite mörka, släpiga.

Denna låt har en speciell plats i mitt hjärta och texten passar precis in i första delen av mitt 90tal…

Och så en galning flyr
Av rädsla för närhet
När dagen gryr

Du älskar mig
Jag kan inte tro på dig
När du säger

Din själ är min
Och din är en spegelbild av min

Alltid så ensam
Alltid i ensamhet
Alltid i ovisshet

Aldrig ett ord
Aldrig en dörr
Aldrig en öppning

Jag tror vi är fångna i
Nånting som är bara jag

Jag kräver dig
Du kräver mig
Och säger
Älskar älskar du mig
Ger du mig allt allt
Eller inget

Min själ är ensam
lever i ensamhet
Alltid i ovisshet

Men när jag känner
Din hud
Mot min…hud
Vill jag skära ett hål… i dig
vill jag skära ett hål
Och sakta krypa in
I dig……

Alltid så ensam(het)
Alltid i ensamhet
Alltid i ovisshet

Alltid så ensam(het)
Alltid i ensamhet
Alltid i ovisshet

Alltid så ensam
Alltid i ensamhet……

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.