Lyckliga Små

Dagens middag

 

Jag fotar min mat oftare än vad jag fotar barnen.

Istället för dagens kläder ( som jag aldrig kör )  blir det dagens middag nu ett tag framöver eller tills jag tröttnar på det och kommer på något nytt.

Dock kan det ju bli lite enformigt när skolan börjar och tiden att laga mat är ca 5 minuter. En minut att ta fram blodpuddingen ur den dumma förpackningen, 20 sekunder att skära upp, 3 minuter att steka och 40 sekunder att slänga fram den till två hungriga, tjuriga barn.

Jag lovar ni ska inte behöva stirra på en tallrik med blodpudding och lingonsylt mer än 2 gånger i veckan. Jag lovar.

Eller såbörjar jag som min kompis kompis kompis, ger frysta fiskpinnar till sina barn. Det beror förstås inte på att föräldrarna inte orkade laga mat utan för att deras barn inte äter något annat är frysta fiskpinnar, frysta majskorn och frysta ärtor.

Jag ska nog inte gnälla över Skruttans nudelintag. Jag kan ju i alla fall ta med mig hennes mat vart jag vill, picknickgalen som man är.

Dagens lilla utflykt blev till min moster norr om stan och Vaxholm. Glass, tapas och champagne ur 80-tals vinglas. Det kändes väldigt norrländskt och väldigt härligt. Inga Mateus skålar, Stig Lindbergstallrikar eller Nils Landbergsglas.

Utan enkelt, gott och mysigt.

Sen blev det en promenad i Vaxholm med en 12 kilos klump på armen. Det blev dagens styrkepass.

 

 

Till middag blev det förrätt: plocktallrik ( Flisans verk ) och till varmrätt: Flinta med jordgubb – getostsallad.

Som sagt inga kort på barnen, för just nu är de mer vilda än tama. Det går helt enkelt inte få dem att stå still en sekund.

Inte ens en hundra dels sekund.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.