Första middag ut, 3+4+5 poäng.
Lax med blomkålsris och vitlök och ört sås.
Sätt på ugnen på 210 grader. Pressa en halv citron över laxen ( 4 laxfiler ) och peppra och salta, skjuts in i ugnen ca 15 min. Riv 2/3 blomkålshuvud grovt. Bryn kålen i smör, jag kryddade med spiskummin och gurkmeja för att få färgen och peppar och salt. Bryn i några minuter. Skär upp grönsaksstavar (gurka, paprika och morötter ) och lägg i en skål. Pressa en vitlöks klyfta och lite örtsalt i cream fresh, blanda. Ta ut laxen ur ugnen. FÄRDIGT!
Enkelt och gott. Blomkålsriset kan man krydda som man vill. Nu fick jag en lite indisk smak över det hela men det går bra med örtsalt eller chiliflingor, salt och peppar. Ja, det man känner för. Grönsaksstavar är perfekt för oss, vi gillar att äta med händerna och Flisan gillar att doppa grönsaksstavar i vitlöksdippen.
Max 30 minuter tog det att göra maten idag. Och barnen kunde hjälpa till med att riva blomkål, skära stavar och blanda dippsåsen.
blomkålsris, låter nyttigt