Middag:
Förrätt: Grillade räkor med aioli.
Varmrätt: Grillad lax med smörgrillade potatis och mangosalsa.
Efterrätt: Godisglass.
Grillade räkorna la jag i marinad på vitlök, chili, olivolja och pressad lime. Trädde dem sen på spett och grillade dem några minuter på varje sida.
Aiolin: Majonnäs och vitlök låt även den stå ett tag innan servering. Helst ska man göra den dagen innan. Men eftersom jag bara har en timme på mig och inget förarbet så blev den lite mesig.
Mangosalsan: Tärna mangon, skiva en röd chili tunt och pressa en halv lime. Blanda ihop och låt de stå och dra ett tag.
Laxen: Pepprade jag bara med citronpeppar.
Potatisen: Kokade potatis, när de var färdiga packa jag in dem i aluminiumfolie med en klick smör och purjolök.
Godisglassen: Blanda glass med favvo godiset. Ställ inte i frysen igen.
Betyg:
Skruttan: 4 p ( barnen fick annan mat då vi blev lite sen med middagen, poängen kommer från efterrätten. )
Flisan: 3 p
J: 4 p ( förrätt: 4 p, middag 4 p och efterrätt 5 p )
Jag: 4 p ( förrätt: 5 p, middag 5 p och efterrätt 3 p )
Den söta/starka smaken var perfekt till laxen. Kan tänka mig att den även är god till fläskfilé och som tillbehör till glass.
Senaste kommentarer