Har gått igång ordentligt i köket nu.
Här saftas det för fullt och bakar, lagar, marmeladar och saftas igen.
Innan klockan slår midnatt tänkte jag rekommendera ett supergott bröd. Passar för den som kör LCHF efter som det bara innerhåller frön, och den passar alla som gillar små snask som mig.
Låt mig presentera….
…….Fröknäcket!
Till frukost med en ostskiva och en smoothie och på kvällen med en god marmelad, getostar och oliver.
Här kommer receptet så håll i er.
1½ dl solroskärnor
1½ dl sesamfrön
1½ dl hela linfrön eller krossade som jag hade.
1 msk fiberhusk
½ dl olja
2½ dl kokande vatten
½ tsk salt
Massa flingsalt att strö på.
Blanda alla frön i en bunke. Tillsätt olja och sen det kokande vattnet.
Rör om ordentligt, ska se ut som geggamoja.
Töm innerhållet på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Tryck ut smeten.
Strö över flingsalt efter smak. Jag tar ganska mycket.
Grädda i 150 grader i 45 min.
Låt sen sen ligga kvar i ugnen på eftervärme i 30 min.
Bryt och njut.
Det kommer flera recept under morgondagen.
Senaste kommentarer