Istället för att stå och trycka vid mataffären så stod jag givakt vid spisen och safta, krämat, pajat och brödat.
Rabarber, svartvindbärsblad, frön och jordgubbar har vi blandat hejvilt i vårt kök och vi ska inte prata om hur mycket socker vi har använt.
Rabarbersaft med kanel:
Ingredienser
1 liter vatten
750 g rabarber, skivad
1 st kanelstång
4 dl strösocker
1 st citron
Koka upp vattnet, rabarbern och kanelstången i ca 10 minuter.
Sila geggan i en silduk till en ny ren kastrull.
Koka upp saften på nytt med sockret.
När det är färdigt pressar du ner en citron och tappar upp i flaskor.
Om ni ska tappa upp i plastflaskor vänta ett tag, annars smälter flaskan. Det är sånt jag vet nu.
Går att frysa men här hemma försvinner saften innan den har svalnat.
Flisan står för rabarberpajen.
Senaste kommentarer