Maränger
Barnen har varit hemma idag med. Dagmamman fortfarande sjuk, men idag har farmor varit barnvakt.
När jag kom hem var det full fart. Vi började förbereda kalaset som vi ska ha imorgon.
Stora choklad maränger.
Så goda, enkla att göra men tar lite tid.
Blev inga bra bilder på jättemarängerna, ni får bättre bild imorgon.
Recept:
7 st ekologiska äggvita.
5,5 dl strösocker
75 g mörk 70% choklad
1. Sätt på ugnen på 130 grader.
2. Blanda äggvitan och socker i en rostfri bunke.
3. Sänk ner bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning.
Kontrollera tempraturen med en stektermometer.
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med elvisp/bakmaskin tills den har kallnat.
Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då kommer du få en platt maräng.
5. Smält chokladen och blanda ner den. Försiktigt!
6. Klicka ut marängen med två skedar på en pllåt med bakplåtspapper.
7. Grädda dem i ugnen i 45-55min. Jag gillar när den är mjuk i mitten.
Receptet kommer från Leila Lindholm.
Det där såg gott ut =) Det ska testas till nästa kalas!
Prova, det är enkelt att få dem proffs-snygga.
Jag lovar 😉
hmm, får nog pröva detta 😉
Men Gud vad läckert!
Har aldrig gjort maränger faktiskt! Så proffs-snygga dina blev!