Fish and Chips
Finns det något godare än det? Och barnen älskar att äta ur tidningspapper. En perfekt göra för dem, att vika små strutar.
Ingredienser för 4personer:
600g filé av vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös)
4st bakpotatisar, skalade och skurna i klyfter
Frityrsmet:
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
saften av två limefrukter
1 dl öl
2 dillkvistar
salt och peppar
3 dl olja till fritering
tidningspapper till serveringen
Gör så här
1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.
2. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
3. Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.
4. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
5. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.
6. Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.
7. Upprepa samma procedur med potatisen.
8. Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.
Receptet kommer ifrån Marcus Samuelsson.
Åh, så gott ! 🙂